Turnaj minižáků Sokol Poruba

29.01.2018 13:40

Naši nejmenší hráči odehráli minický turnaj Sokol Poruba v hale v Polance. Byl to turnaj pro ročník 2007-2008 a mladší. Pro tento turnaj jsme se rozhodli odehrát v sestavě kluků. Dát příležitost novým klukům (David Mura roč. 2010, Jakub Randa roč. 2010, Matěj Kudela roč. 2009, Nikola Lipský roč. 2009, Lukáš Lednický a třem zkušeným hráčům Jan Novák, Sebastián Varga, Filip Kaštovský roč. 2007).

Děti hrály 6 zápasů. Podle nových pravidel se nesmějí počítat výsledky jednotlivých utkání. Toto opatření má sloužit ke snížení tlaku na výsledek utkání. Také hlavně trenéři a vedoucí svých družstev nechat své svěřence hrát a nesvazovat je v takovém věku výsledkem. Tenhle turnaj to plně naplnil. Hrály jsme postupně Bohumín, Poruba A+B, Trnávka, F-M A+B.  Tahounem našeho týmu byli ať v brance nebo ve hře Jan Novák, kterému se velice dařilo a hlavně nestřílí doprostřed branky, ale tahá střelu k tyčce. Moc se mi líbil, že se nebojí urostlejších hráčů a dokonce je se zarputilosti přehrává. Neskutečně vychytal zápasy Sebastián Varga a v útoku ho nedokázal zastavit žádný s protihráčů. Dalším překvapením byl Matěj Kudela, co ten dokázal za 3 měsíce poctivého tréninku je neuvěřitelné. Nespočet gólů daleko přes 10, ale umí se v házené postavit tam kde má. Lukáš Lednický  - nespočet gólů nasázel, a pokud bude více se zúčastňovat tréninků, které máme až 4x týdně, pak bude tahounem.  Jakub Randa také už pravidelně střílí góly, ale vím, co vněm dřímá. Ten kluk pokud bude docházet tak pravidelně na tréninky budeme o něm slyšet. Filip Kaštovská oproti minulému roku, také už dává nějaký ten gól. Filipku jen tak dále a budeš možná lepší než tvůj velký bratr. Nikola Lipský si dal jeden gól a také už nekouká okolo sebe, ale hraje a to je dobře. Také se formuje jeho dobrá postava na házenou, myslím jako sila v ramenech. Naposled jsem si nechal Davidka Murlu – tichý kluk který se vůbec ničeho nebojí a tam kde ho dáme tam hraje. V brance proti holkám Poruby B měl krásné zásahy, a když hrál, nekazil přihrávky a snažil se přesně přihrát. Tichý a zajímavý kluk a hodný.

Děkuji rodičům a prarodičům za fandění nejen svým dětem. Děkuji Mariovi Doboszovi za vedení minižáků a tréninkových jednotek. Moc dobře to Mario vede a je klidný oproti mě a to je dobře. Děkuji  Ti Mario.  Zdeněk Zbořil pomáhal jako vedoucí družstva.

Zase se nám ukázalo, že  děti v tomhle věku musí trénovat nejen házenou, ale také jak to na tréninku vede Mario Dobosz, všestrannosti. Mluvím s naším mladým trenérem hodně a dělá svojí práci dobře.

Předseda házené Tělocvičné Jednoty Sokol Klimkovic Zdeněk Zbořil