Turnaj Miniků v Třinci

06.03.2016 21:29

V neděli 6. 3. 2016, jsme se zúčastnili turnaje minižáků v Třinci.
V sestavě Ondra Hron 20 gólů, Tomáš Martiník 13 , Petr Martiník 9, Jan Novák 3, Filip Kaštovský, Nikola Lipský.
První utkání jsme zvítězili nad nebezpečným Hlučinem v krásném a dramatickém utkání 12 : 10. Hodně nás podržel v bráně Ondra a střelecký se prosadili Peťa s Tomem, kteří jdou od zápasu k zápasu výkonnostně nahoru. Také se prosadil i Honzík, ale chce to, aby více střílel, ale je to takový pracant týmu, který vybojuje míč v obraně a pak nesobecký přihrává spoluhráčům.
Ve druhém utkání jsme dostali lekci od holek z Poruby 12 : 28. Poločas byl 7 : 9, ale ve druhém poločase jsme otevřeli hru v obraně a dostávali laciné góly a v útoku se nemohli prosadit střelecky. Takové utkání děti potřebují, aby se zlepšovaly ve své výkonosti. V tomto utkání se prosadil jen Tomáš s 8 góly a ostatní pomohli po jednom gólu.
V posledním utkání o druhé místo proti moc dobrému týmu z Karviné. Když jsem pozoroval, jak hráli proti Porubě (prohra jen 9 : 12), tak jsem si každým hráčem promluvil jednotlivě a řekl jsem jim, co mají hrát a děti to do puntíků splnily. Zvítězili jsme nad Karvinou 21 : 15 !!! Tohoto utkání si u dětí moc vážím, jakým přístupem šli do utkání a porvali se o vítězství. Celý zápas jsme vedli a soupeř stále musel dotahovat. Hodně pomohli v obraně Nikola a Filip. U prvního jde o druhy turnaj a Filipa o první turnaj! V prvních dvou utkání se rozkoukávali a ve 3 utkání už to bylo podle mých představ. Výborně nám zachytal Tomáš Martiník. Góly pomohl Ondrovi k výborné souhře ještě Petr. Ostatní se rvali v útoku a hlavně v obraně zdvojovali a ztrojovali se Honza, Nikola, Filip.
Samostatná kapitola je Ondra Hron. Prvních dvou utkání výborně zachytal a i dal nějaký gól. Proti zkušené Karviné šel do hry a splnil to, co jsem Ondrovi řekl do puntíku a dal 15 gólů z 18 střel!!! A podotýkám, hrál i velice kolektivně.
Děkuji dětem za super strávenou neděli. V pondělí se znovu uvidíme na tvrdém tréninku. Zdeněk Zbořil