Starší žaci- poslední vítězný zápas

03.06.2018 09:39

T.J. Sokol Klimkovice 26 : 23 SK Opava

 

Sestava: Maršálek ( brankář), Hrabec Jan 9, Hron 7, Kaštovský 4, Hrabec Jakub 2, Malík 2, Lipský 1, Fiža 1, Vyroubal, Vavroš, Sedlár, David, Martínek, Macháček.

Byl to můj poslední vítězný zápas s těmito hráči po neskutečných 7-8 letech s nimi strávený.

Měli jsme od mini žáků jeden úspěch za druhým. V žáčcích jsme pokračovali ve vítězství nad takovými týmy jako Karviná, F-M, Ostrava, Kopřivnice atd. Pak se hlásili top týmy o naše jednotlivce, a my jsme jim nechtěli bránit za jejich házenkářskou cestou vzhůru. Vynikajícího obránce a střelce Jáchyma Blahu a Adama Miroše přestoupili do HCB Karviná. I po tomto odchodu jsme zapracovali další hráče a hlavně brankáře Matěje Brychlece, který neskutečnými zákroky deptal zase zmiňované top tým. Tak zase odchod brankáře, který má kariéru neskutečně rozjetou velice dobře, a už je jen na něm jak se vypořádá s tím, že bude jednou moci reprezentovat. Je to ještě dlouhá cesta za úspěchem, ale rychle to letí a každá minuta strávená tréninkem posune hráče dále.

Velice dobře víme, že top týmy mají lepší zázemí a také i trenéři se věnují hráčům velice dobře. Trenéři v Karviné, Frýdku – Místku, Zubří mají více času jako profesionální trenéři se věnovat hráčům a jejich růstu. Neříkám, že se nesnažíme také, já například sleduji poslední tréninkové trendy v akademiích jako je Německo, Dánsko a Švédsko. Podle jejich zkušeností se také snažím odpozorovat jejich tréninkové jednotky. Na naše podmínky, které máme, však dokážeme s minima docílit výchovu kvalitních hráčů.

K zápasu:

Před zápasem během týdne vedení oddílů Opavy říkalo, že přijedou bez svých nejlepších hráčů, kteří jdou na nejlepší turnaj RHC top týmů. My jsme také pustili našeho střelce Šimona Prudkého do RHC F-M. Věřil jsem ve poslední vítězství našeho týmu a pěkná rozlučka hráčů se mnou. Opava však dorazila v nejsilnější sestavě a my bez Prudkého a Lipského ( který zaspal a přišel na druhý poločas, bez ponožek J ). Klukům jsem řekl ať bojují jak nejlépe umí a i prohra mi nebude vadit, ale musí Šimonovi pomoci, ať ho opavský hráč nepřeskočí v tabulce střelců. Kluci však zabrali a všichni do jednoho i se střídajícími hráči, kteří intenzivně fandili. Od každého to byl nejlepší zápas jeho kariéry.

Začátek jsme vedli 2:0 , 7:6 a pak vyloučení hráčů a nedisciplinovanost Jana Hrabce ( 2 x minuty a hrozilo mu vyloučení v zápase) nás srazilo na dně na prohru v prvním poločase 7 : 13 !!!!!! Honzovi Hrabcovi jsem až moc důrazně vyčinil na střídačce, tím se rodičům omlouvám.

Druhý poločas světe div se vítězství druhého poločasu 19 : 10 !!!!!!!!!

Jan HRABECprvním rokem starší hráč 9 gólů jeden krásnější než druhý!!! Dokonce nebyl vyloučený a asi mu důraz na střídačce pomohl. Honza byl strůjce našeho vítězství a  mou rozlučku s týmem. Honzo Hrabče, děkuji ti za předvedený výkon.

Ondřej HRON – stále ještě mladší žák nasázel 7 gólů. Pohár za střelce a medaile za mladší žáky s trenérem Michalem Janečkou mu pomohla k neskutečnému výkonu v zápase. Ondro Hrone, taktéž velký dík tobě. Přecházíš ( hrál jsi pod ním v mladších) k trenérovi Janečkovi, který se těší na spolupráci s tebou ve starších žácích. Já se však nezbavuji trénovaní herní činnosti jednotlivce a budu tě trápit dál v posilovně, běhání a nespočet střel dál ať se ti to líbí nebo ne.

František KAŠTOVSKÝ4 góly a od Franty také jeden s nejlepších výkonů jeho kariéry. Bojoval v obraně, snažil se vést tým a udělal velice dobře. Už se těším, jak budu spolupracovat s tvým bratrem Filípkem a možná půjde ve tvých stopách. Franto Kaštovský také moc dík za vítězství.

Jakub HRABEC2 góly a velice důležité a ještě vybojoval svou dravostí sedmimetrové hody pro náš tým. Celou žákovskou kariéru jsem Kubovi věřil, a teď poslední zápas mi to splatil do haléře. Nádherný Jakubův výkon v utkání. Založil nejkrásnější akci utkání. Ve výskoku neuspěchal na levé straně střelbu, ale věděl lépe postavené křídlo na pravé straně přes celé hřiště a dokonale přihrál Ondrovi a ten nekompromisně zakončil. Jakube Hrabče smekám před tebou a děkuji ti za spolupráci s tebou a přejí ti úspěch ve škole a dalším životě.

Jindřich MALÍK2 góly. Tak velkého trémistu jsme ještě neměli v týmu. Vím, co dokáže na tréninku a kdyby to předvedl v zápase tak je střelec nejmíň 10 gólů. V obraně pomohl a dokáže číst přihrávky a vypíchnout míč. Co dál to ještě nejde, ale líbí se mi, že nevzdává žádnou pomoc týmu. Děkuji ti Jindro Malíku za výbornou tréninkovou spolupráci s tebou.

Vojtěch FIŽAjeden gól. Na Vojtu mám jednu věc, a to že už dávno mohl být v házené v top týmu, ale nějak se to nepovedlo ho mě udržet v týmu. Stále konce a začátky. Tam jsem to s Vojtou a rodiči nějak nezvládl mu ukázat, jak by mohl být dobrý. Jsem však rád Vojto že jsi ukončil se mnou poslední vítězství. Děkuji ti Vojto Fižo.

Alexej LIPSKÝjeden gól. Poslední zápasy ho nechápu, jak může zaspat na důležité zápasy. Vždy jsem Alexe bral za poctivého dříče, který si musel vše odřít na tréninku, aby se dostal do takové formy, že se poslední dobou o něm mluví i v Karviné. Jen být narozen 2003, ale pořád je o co hrát a těším se, jak Alexe budu mít u mužů. Dík Alexi Lipský a také u tvého bráchy se těším na spolupráci.

Dominik VYROUBALtam jsem věřil vždy, že může být dobrá spojka, ale Dominik mě přesvědčil, že bude dobrý brankář. Po roce – dva mě zase přesvědčil, že chce do pole. Pořádnou píli v tréninku a něco navíc muže dosáhnou být velice platný hráč u mě v mužích. Děkuji za další spolupráci Dominiku Vyroubale s tebou.

Maxmilián SEDLÁR – Max má rád sport a pomůže kdykoliv za jakýkoliv tým. Změnil se posledním rokem moc k dobrému. Na to že mu chybí par centimetrů navíc vynikající obránce, ale tam to není naše zásluha, ale zásluha ragbyového týmu.  Děkuji ti Maxi Sedláre za pomoc kdykoliv jí potřebujeme.

David MARŠÁLEK -  To co dokáže teď, jako brankáře Davida obdivuji. Byl dvojka za Matějem, ale svojí povahou nepřestal s házenou. Teď je brankářem na svém místě a tenhle post mu přesně sedí. Má velikou výhodu, že se nebojí a oči při střelbě nezavře. Ještě by se měl naučit číst soupeřovy střelce. Sledovat při rozcvičce jak střelci střílí, když toto dokáže cestu za výborným brankářem má otevřenou a pak vše záleží na štěstí. Já Davida však chci do mužů Klimkovic. Díky Davide Maršálku za trpělivost a spolupráci s námi.  

Jan GLOMB – kluk který má rád sport a je oblíbený v kolektivu. Když dá gól všichni do jednoho mu to přejí. Má však smůlu ve zranění, ale to se vše v budoucnu obrátí. U nás má možnost chodit posilovat na stoj, a jak budeš Honzo chodit uvidíš ty změny. Díky Honzo Glombe za to, že jsi v našem týmu.

Další hráči jsou u nás v týmu velice krátko a nemohu je přesněji hodnotit. Držím všem palce, ať jsou nejméně tak dobří, nebo lepší než tyto hráči. Vše je děti o tom jak co čemu dáváte a čeho chcete, dosáhnou ve sportu a v životě.

Děkuji vám všem za spolupráci a také vaším rodičům za fantastickou podporu vás a nás.

 

Váš kolektiv trenérů Zdeněk Zbořil, Michal Janečka, Mário Dobosz a Jaroslav Maršálek