Starší žáci doma s TŘINCEM

02.10.2017 10:26

Kdo neviděl tento zápas, může hodně litovat. Takový zápas jsme ještě asi s Michalem Janečkou neodkoučovali.

V sobotu jsme hráli v ideálních házenkářských podmínkách. Slunečno a palubovka čistější než v hale :-). Děti hráli na čerstvém vzduchu a co víc si přát. Prostě ideální podmínky, kde nám mohli závidět i soupeři kteří se potí v halách :-).

Soupeř s Třince začal nebojácně a po 15 minutách vedl 1 : 8 a poté ještě 2 : 9!!! Do teď si to nemohu pořádně vysvětlit takový začátek. Jedno z vysvětlení je, že jsme ve čtvrtek porazili lídra týmu Opavu, a nějak ta sláva dětem vlezla do hlavy. Musel jsem při tom stavu stáhnout našeho tahouna Šimona Prudkého, aby se uklidnil. A čekal jsem na situaci, kdy nastoupí jako vůdčí osobnost a ujme se zápasu na otočení výsledku. Ta situace nastala, při sedmimetrovém hodu, který s přehledem proměnil. Od té doby byl na hřišti PÁN HRÁČ ŠIMON PRUDKÝ!!! Najednou krásné góly dával a uvolňoval nádhernýma přihrávkami spoluhráče. Takhle se rodí a na hřišti chovají velcí hráči.

Zde musím pochválit za velmi důležité góly Jakuba Hrabce. U toho hráče jsem rád, že jsem mu našel post a ukázal jak je pro tým užitečný. Konečně jsem viděl, jak se házenou baví. Podotýkám, že dnes se ani jednou Jakub Hrabec ve střelbě neminul, a každá jeho rána skončila brankou!!!

Za stavu 2 : 9 se krásnými třemi zásahy chytl náš brankář Dominik Vyroubal a tým nabudil k obratu!!! Bylo i nádherné sledovat jak mu hráči tleskali a fandili, protože kdyby nepomohl v bráně, tak bychom ani náhodou nezvítězili. Dobře mu v bráně sekundoval David Maršálek, který je o rok mladší. David Maršálek také velmi rychle poslední dobou brankářský povyrostl. Pořád říkám že nám roste dobré duo brankářů, ale důležité je, že chodí na tréninky. Jen tak dále Dominiku a Davide.

Hodně dobrou práci v obraně udělal Alex Lipský. K tomu přidal 4 góly. Tenhle post v házené jsem si 100% jistý by nezvládl v našem týmu žádný hráč. Dělá tu nejtěžší práci pro tým a k tomu přidá už dost tak vysílený par gólů!!!

Franta Kaštovský dnes také dřel a po delší době jsem u něj viděl bojovnost a nasazení. Trošku ho ve výkonosti limituje slabší účast na tréninku. Ale jsou hráči kteří týmu pomohou jak to jde, ale má toho ještě dost mimo sport, ale jak říkám, jak muže pomůže.

Jindra Malíka stále limituje kondice po nemoci. Věřím, když bude moci docházet na trénink bude zase tymu pomáhat 5-8 góly jak před nemocí.

Max Sedlár a Vojta Glomb se stále učí a moc si cením, že nepřestávají bojovat a když nastoupí, dají do toho všechno. Jak se uvolní pár míst v sestavě okamžitě nastoupí. Jenom pro ně menší zavzpomínání Takový Šimon Prudký ještě před pár měsíci nastupoval až ze střídačky, když odpočívali Adam Miroš, Jáchym Bláha, Franta Kaštovský. Po té jak odešli tak Šimon měl velmi tvrdou zimní přípravu a teď se nebojím říci, že i tyhle tři hráče přerostl svojí výkonnosti. Je pravda, že naší odchovanci hrají na jiných postech, ale v Karviné se jinak hraje a nemohou si dovolit co tady v našem týmu. U mě to je špatně, že tyto hráči jsou vázání hodně strategii a nevyvíjí se jejích herní činnost jednotlivce. Tak kluci bojujeme a nevzdáváme se Maxi a Vojto!!!

Na závěr naše super křídla a velcí talenti Jan Hrabec a Ondra Hron. Není co dodat makejte na sobě dál jak doteď, a pak se uvidí !!!!!!!!!!!!!

Branky: PRUDKÝ 11, KAŠTOVSKÝ 5, HRABEC Jan 4, LIPSKÝ 4 , HRABEC Jakub 3, MALÍK 3, GLOMB, HRON a SEDLÁR příště, hlavu vzhůru!!! Golmani VYROUBAL, MARŠÁLEK

Trenéři ZBOŘIL Zdeněk a asistent trenéra JANEČKA Michal ( tahle sezóna se mi moc s Michalem libí pracovat, protože víme, co máme na střídačce dělat pro dobrou náladu v týmu). VÝSLEDEK 30 : 21 :-)