Starší žáci doma potrápili Frýdek - Místek

21.10.2018 20:00

Včera v sobotu 21.10.2018 jsme sehráli na domácím hřišti další utkání, ve kterém jsme přivítali silný Frýdek - Místek "B". Byla to sice jejich rezerva, ale i tak jsme s ní hráli velice vyrovnaný zápas. Bohužel jsme tento zápas prohráli 32:36 (14:17). V zápase jsme hráli některé pasáže, kde jsme hráli se soupeřem vyrovnanou hru a někdy nám soupeř utekl o několik gólů (až 8) a opět jsme ho dotáhli na jeden až dva góly a opět nám soupeř utekl o až 8 gólů, hrál si s námi prostě jako kočka s myší. Bohužel jsme přišli opět o nadějný výsledek, kdy jsme mohli zápas vyhrát, nebo alespoň remizovat, tentokrát jdou dva góly na moje triko (trenér), protože jsem si zavolal hráče k sobě a dostali jsme z toho zbytečně gól, ale já chtěl situaci řešit hnedka, ne až si to hráč nebude pamatovat. Bohužel jsem to tak zdrbal, a omlouvám se za to všem hráčům a fanouškům (přiznávám svou chybu) chybami se člověk učí. Další naší věcí je, že někteří hráči se bojí bránit a někteří střílet. Bránit znamená chytnout hráče ze předu a nepustit ho do písknutí rozhodčího. Střílet znamená, vystřelit na bránu a to tam, kde říká trenér, na našem hřišti se střílí dolů, i když je tam malý brankář a to z jednoho důvodu, když se střílí o zem, je to většinou kvůli našemu povrchu gól, jelikož míč sklouzne na tom asfaltu a jinak se odrazí (Viz.: Tom David, Sebík Varga a Tomáš Martiník, střelba na zem a všichni po 2 góly). Někteří kluci hrají na krásu a to tak, že se snaží trefovat pouze horní rohy (Ondra a Honza), asi mezi sebou hrajou hru, kdo vstřelí více vinklů. :) Když začnou kluci bojovat, a začnou bránit, tak je to většinou asi posledních 8 minut zápasu, kdy už soupeř nemůže. Bylo by fajn, kdyby všichni hráči začli hrát už od začátku zápasu a ne až na konci, kdy už se to stihnout zlomit v náš prospěch nedá. Byl bych rád, kdyby jsme v dalším zápase ukázali, že s Krmelínem vyhrajeme a dáme mu nakládačku aspoň o 8 branek. ;) Doufám, že to kluci vyhrajeme, po zápase bude odměna, pokud to zvládneme.

Zpět k F-M, hráli jsme opravdu zajímavý zápas. Bohužel se smutným koncem pro Nás, prohra. Je skvělé, že se hodně hráčů zapsalo mezi střelce a to i kluci z mladších žáků, kteří budou mladší, ještě příští celou sezónu, jediný kdo nedal včera gól z hráčů mladších, kteří byli byl Petr Martiník, ale nevadí Peťo, ty jsi dal minule a brácha minule ne, zase se trefíš proti Krmelínu tomu věřím.

David Macháček, kterému se omlouvám, že si nezahrál, ale musím říct, že David Maršálek zachytal výborně a nebyl důvod druhého Davida tam dát.

Bobo (2) pálil jednu šanci za druhou a to taky rozhodovalo, jelikož z hranice šesti metrů se musí trefovat a dávat góly a ne pálit to do brankáře, ale asi měl zrovna smůlu a s Krmelínem to vše promění, že bobo?

Dalším kdo pálil šance byl Ondřej Hron (11), buď ho vychytal gólman, nebo to střelil těsně nad bránu, ale už nedával aspoň tolik tyček, jako v předchozích zápasech, hlavně začít střílet, jak máš a budeš dávat ještě více gólů.

Jan Hrabec (9), měl hodně příležitosti a taky se mu nedařilo. Většinu, co nedal, tak vynikl brankář soupeře skvělými zákroky, ale neboj Honzo, s Krmelínem budeme trhat sítě. ;)

Dominik (1), to je kapitola sama o sobě, Domin by měl střílet a využívat svou výšku, ale je třeba střílet s nataženou rukou a střelba vždy na zem k Tyčce, to bude tvoje výhoda.

Tom David (2) je náš strašpytlík, pořád se něčeho bojí, ale nevím čeho, na tréninku mu to jde i na spojce, ale v zápase chce na křídlo. U mladších už se trochu rozehrává, ale u starších má strach a nevím proč, neboj se, projdi a střílej ránu na zem a o zem a bude vždy gól.

David Maršálek v tomto zápase držel tým skvělými zákroky, jen kdyby chodil ještě více na tréninky, tak by to bylo super, jen tak dál pokračovat v chytání Davide. Martiník Matyáš (2), nebylo to špatný, jen se více soustředit na hru a bude to super. Na to, že teprve začínáš s Házenou je to dobrý, ale vždy je co zlepšovat, takže střílet a střílet a naučit se některé věci. ;)

  Martínek Jakub, ten se musí trochu více zlepšit a začít chodit na tréninky a měl by dělat, co mu trenér řekne, hlavně se více snažit, nebát se zkusit procházet a taky střílet.

Další Hráče z řad Mladších žáků, nebudu hodnotit, protože jejich výkony ve starších žácích jsou super, většinou dají i nějaký ten gól, který jim pomůže i u mladších a to je čeká ještě sezóna a půl v mladších žácích, takže je super, že je máme a pomáhají nám. Další roky půjde s nimi u nás házená nahoru, dokonce si myslím, že skvěle zapadli do tohoto týmu, který má na víc, než jen na 5. místo v tabulce a Dokonce máme lepší skóre, máme více vstřelených než obdržených gólů.

Chci vás pozvat na zápas, který odehrajeme na domácím hřišti v Klimkovicích proti týmu z Krmelína, který je jen o příčku výše, má o dva body více a má horší skóre než mya proto hrajeme o 4 místo v tabulce, tak snad nás tento zápas s F-M nakopne a nad slabším Krmelínem Vyhrajeme. Jedem do Nich!!!

Všichni jste zvání, zápas začíná v 10:15 a hráči by měli být na hřišti nejpozději v 9:15.

Nominace: Hrabec Jan, Hron Ondřej, Glomb Bobo Jan, Maršálek David, David Tomáš, Martiník Matyáš, Martínek Jakub, Vyroubal Dominik,

Vavroš Lukáš, Varga Sebastián, Martiník Tomáš, Martiník Petr, Macháček David.

Děkuji moc za výkon hráčů, za fandění a povzbuzování fanouškům. Budeme se snažit výkon zlepšit a taky předvézt lepší házenou na dalším domácím zápase.

Děkuji,trenér Michal Janečka  a Mário Dobosz.

Jedem, my ten Krmelín rozdrtíme a Stejně vyhrajem!!!

Hrabec Jan, Hron Ondřej, Glomb Jan, Sedlár Maxmilián, Maršálek David, David Tomáš, Vyroubal Dominik, Martiník Matyáš, Vavroš Lukáš, Martiník Petr, Varga Sebastián, Martiník Tomáš, Macháček David, Martínek Jakub

Více zde: https://klimky-hazena.webnode.cz/news/zapas-v-novem-jicine/