Starší hráli v Ostravě a Jak?

28.09.2018 22:56

   Včera 27.9.2018 hráli starší žáci svůj další zápas v Ostravě. A  jak už je zvykem, tak se tam hraje v týdnu, většinou čtvrtky, aby hráči a trenéři Ostravy měli o víkendech více volno. Nám to tentokráte nevadilo, jelikož jsme jeli v základní sestavě všichni a nikdo nám nechyběl, jen někteří ze střídačky se omluvili. Konečně jsme se mohli srovnat se soupeřem, kterého bychom mohli porazit. Vzhledem k tomu, jaké výsledky měl v prvních třech zápasech. Tak jako jsme mohli porazit třeba Krmelín vyrovnanou hrou, na který jsme opravdu měli, ale bohužel to nevyšlo.

A jak jsme teda v Ostravě hráli?

   V prvním poločase jsme se přizpůsobili soupeři, který nehrál nic a spíše to nebyla házená, ale připadalo mi to jako, kdyby hráči měli na obou stranách strach do toho chodit, rychle odhazovali balón, aby jim náhodou v rukách nepřekážel. Když naši hráči už konečně začli hrát a prošli na šestku, nebo utekli do trháku, tak trefovali hodně tyčky, někteří si myslí, že na tréninku střílíme na tyčky, ale to není pravda, střílíme opravdu na góly. Někteří hráči mají strach střílet, ale nesmí se bát, a tak jako na tréninku, kdy chtějí brankáře zabít by měli střílet i v zápasech a to pořádnou ránu. Bohužel to byla prostě v Ostravě smůla a někdy ty tyčky přijít musely, aspoň to nebude ve vyrovnaném utkání, doufám. Takže jsme první poločas prohráli 12:11.

   O poločase jsme šli do šatny a to i s našim maskotem. Klukům jsme řekli, vy nechcete vyhrát, vy si necháváte dávat jednoduché góly a nadřete se na ty vaše? Sakra hrajte něco, nedá se na to koukat, dyť to umíte. Zahrajte si svoji hru( na trháky), dyť na to máte, aby jste ty Ostraváky porazili. Dále jsme se domluvili, že už maskota nebudou brát na lavičku a nechají ho v šatně, jelikož už třetí zápas byl na lavičce a opět se ukázalo, že pokud tam je, tak se nám nedaří, proto kluci poslechli a nechali ho v šatně. Do druhé půle jsme nastoupili ve skoro stejné sestavě jako na začátku utkání (jediná změna, že Jakuba na křídle vystřídal Sebík). Tým byl jako vyměněný. Začínali jsme s balonem my a kluci začali více střílet a snažili se rychle vyrovnat, což se nám nepovedlo hned, ale po chvíli jsme přece jen vyrovnali a pak už jsme se dostali do mírného náskoku, jenže soupeř kousal a snažil se vyrovnat, ale David, v té chvíli zachytal výborně. Když už jsme mohli mít přesilovku, tak trvala jen 20 vteřin a šli jsme taky do 5 hráčů, řekl jsem svým hráčům, že hrají 5 na 5 a že tam mají více prostoru, aby prošli na šestku a dávali góly, což se stalo. Jenže když jsme dali góla, tak přišlo v obraně naše druhé vyloučení a my šli do 4 hráčů, chvíli jsme hráli proti 5 hráčům a  ubránili jsme to, poté ještě David, který chytal výborně vychytal asi 2, nebo 3 sedmimetrové hody, což nám pomohlo a chvíli proti 6 hráčům a taky jsme ubránili, dokonce jsme ve 4 proti už šestici bránících dali gól, to kluky hodně nakoplo a jak jsme se postupně vrátili a měli taky šestici hráčů, tak kluci ukázali, co je naše hra. Výborná obrana (výpichy) a rychlé protiútoky (trháky), tak jsme soupeři odskočili, uklidnili jsme se a hráli jsme skvělou svoji hru, úplně jiný poločas, než první ospalý, i když jsme i v prvním chvíli vedli o dva góly.

  Kluci mě překvapovali hrou. Dokonce nejvíce mě překvapil Sebík, který dal 3 góly a taky Bobo, který si dal z pivota 2 góly, což bylo super. Kluci se ještě více radovali ze hry a o to taky šlo. Na konci zápasu jsme asi 10 vteřin před koncem dostali góla, ale jelikož David v brance rychle rozehrál na střed a tam se rychle rozehrál poslední útok, tak Ondra to vzal na sebe a z nějakých 12 metrů vystřelil 3 vteřiny do konce zápasu nádhernou střelou, kterou trefil přesně vinkl, kdy se to odrazilo od Tyčky, trefilo to břevno a nakonec to skončilo v brance, po tomhle zásahu, měli všichni kluci obrovskou radost a na Onďu naskákali, jako by vyhráli titul. :) Kluci si za druhý poločas tohoto zápasu výhru opravdu zasloužili a taky proto vyhráli v zápase 33:24 (poločas prohrávali 11:12). Na stránkách MSKSH a v zápise je chybně napsáno, že Sebík dal "jen" 2 góly a Jan Glomb 3 góly, správně jsou ty góly napsány zde v našem článku.

Branky: Hron Ondřej 15, Hrabec Jan 11, Varga Sebastian 3, Glomb Jan 2, Habusta Ondřej 2.

Děkuji Davidovi, zachytal opravdu skvělé utkání. Škoda, že tak nechytal i proti Karviné, mohli jsme s ní uhrát lepší výsledek a nedostat debakl, teď jen v tomto skvělém chytání pokračovat. Dále děkuji fanouškům, kteří nás povzbuzovali a nebylo jich málo, taky děkujeme za odvoz rodičům. Děkujeme moc a snad jsme vás v této sezóně konečně potěšili vítězstvím.

Další zápas sehrajeme na domácím hřišti v sobotu 6.10 od 10:15 s Hlučínem, který bychom taky měli porazit a jste všichni zváni fandit. Děkujeme předem.

Trenér Janečka a vedoucí Dobosz.