Smolná prohra starších s druhým Novým Jičínem na domácí palubovce

07.04.2019 20:54

Dnes v neděli jsme sehráli další domácí utkání v našem azylu v Polance, kde hrajeme opravdu velice kvalitní a vyrovnané zápasy. Bohužel jsme i dnes opět, prohráli 24:28, což je škoda, ikdyž celé utkání bylo vyrovnané až do konce a vedli jsme chvíli i o 4 branky, nakonec to soupeř ještě trhákama a rychlými útoky stihl otočit. Je smutné, že naše brankářská jednička (David Maršálek), nemůže z různých důvodu chodit a chytat, a nemůže pomoci celému týmu k ještě lepšímu výsledku. Za to ale musím pochválit Davida Macháčka, který se odvážil opět postavit do brány a je fakt, že čím více chytá i zápasy za starší žáky, tím mu to jde lépe a lépe a zdokonaluje se. Dnes toho docela dost pochytal, šlo vidět, že při některých střelách už se tolik nebojí a doufám, že to vydrží v bráně aspoň tak dlouho, jako jeho kolega z mužů Roman Štěpánek (asi 33 nebo 34 let chytá zápasy  začal v pozdějším věku až v 18 letech chytat). Rád bych si s Davidem ještě zahrál, ale musím si počkat. :D Jeho chytání se mi začíná líbit a když bude ještě více chodit na tréninky, tak mu to půjde ještě více a nebude se ani v brance bát, ani zvedat nohy. Dnes si i dobře postavil branky, jelikož soupeř střílel hodně tyčky a soupeři zamezil svým tělem a tyčkami dát mnoho gólů navíc. Díky Davide, klobouk dolů, já už bych nechytal.

V obraně to nebylo moc špatné, ale když se podívám na utkání s Frýdkem, tak to mohlo být ještě lepší. Ale i tak většinou hráči dodržovali aspoň to co jsme si řekli. V útoku jsme zahráli i některé pěkné kombinace a dávali pěkné góly. Za což patří velké díky, že jste se na to nevykašlali a bojovali jako lvi. Nejvíce se mi ale líbilo, když nám vyloučili Honzu a hnedka po 11 vteřinách i Ondru, prostě naše promiňte, ale nejlepší hráče. A já jsem si říkal na střídačce, je to v Pr...i tento zápas je ztracen kvůli rozhodčích, kteří nám to takhle zkazili. Ale my v tom oslabení zjistili, že nejen, že jsme nedostali gól, ale že se dá hrát i bez těchto dvou hráčů, kteří pykali za trest a musím všechny pochválit, že jsem nečekal, že budou hrát tak skvěle a vemou to někteří i na sebe a pokusí se i projít. Po tomto oslabení nás to ještě více nakoplo a my dokonce srovnali stav a vedli. Mrzí mě výsledek, který mohl být alepsoň remízový, oba týmy by si to zasloužily.

Dneska jsme hráli opravdu jako lvi, kteří bojovali až do konce a to i s Davídkem v brance. A děkuji moc všem, kteří se tohoto zápasu zúčastnili a taky těm, kteří si moc nezahráli (Matyáš, který se lehce u mladších zranil a taky Ondra, který se vrátil do sestavy po těžkém úraze) i těmto děkuji. Škoda, jen, že nebyl ještě druhý David na pomoc. Taky mě mrzí, že někteří hráči nedorazili, i když měli přijít a ani se neomluvili tohle se nedělá a není to fér (Martínek Jakub, a další).

Góly: Hron Ondřej 14, Hrabec Jan 7, Glomb Jan 2, David Tomáš 1.

Chtěl bych poděkovat fanouškům (i fanouškům soupeře), za skvělou atmosféru, která panovala během utkání, které bylo vyrovnané a chci Vás pozvat na další utkání, které sehrajeme v sobotu 13.4.2019 od 13:10 ve Frýdku - Místku. Odjezd je plánován v 10:30 od Hrušky společně s mladšími žáky, děkuji.

Vaši trenéři, Michal Janečka a Mário Dobosz.