První mistrovský turnaj starších žáků

07.03.2020 21:47

Dnes jsme sehráli první mistrovský turnaj starších žáků po zimní pauze, která nebyla moc dlouhá, jelikož byla letos vyplněna dvěmi zimními turnaji. K dnešnímu turnaji bych řekl pár slov.

V prvním zápase jsme hráli s Kopřivnicí, která nás na zimním turnaji porazila o 4 góly na palubovce právě v Kopřivnici, kde jsme hráli i dnes. Chtěli jsme se pomstít se vším všudy a čekali jsme zajimavý a vyrovnaný výsledek. Stalo se to, že jsme se tahali o každý gól, ale hráli jsme skvěle, chvíli jsme o gól vedli a chvíli prohrávali, ale naše trpělivost držela až do konce zápasu. Skvělé načasování konce první půle bylo ve prospěch nás, kdy jsme vedli o poločase o dva góly. Ve druhé půli jsme o náskok pořád bojovali, ale chvíli jsme byli na remízové a chvíli vítězné vlně. Skvěle chytal náš brankář a v několika případech nás podržel, za čož jsme byli vdeční a odskočili jsme asi na 4-5 gólů. Hráči byli sice vylučování, ale bojovali jako lvi a tak jsme se na konci zápasu mohli radovat z vítězství a taky z toho, že jsme soupeři vrátili prohru i s úroky, vyhráli jsme 23:20.

Druhý zápas jsme hráli s Hlučínem, který byl velice dobře naladěn na zápas s námi a chtěl už nad námi vyhrát. Od začátku zápasu jsme vedli, pak jsme ale nechali soupeře vyrovnat, ale ještě jsme stihli poločas vyhrát o dva góly. Druhá půle začala tím, že soupeř vyrovnal hru a góly a my trochu polevili, jelikož to byl už náš druhý zápas za sebou a byli jsme trochu unaveni a tak soupeř srovna. Oba naši brankáři chytali co mohli a předvedli skvělé zákroky, ale nemohli jsme se chvíli prosadit z útoku a soupeř otočil a vedl o gól. Dále jsme se přetahovali a střídali se ve vedení o gól, my jsme měli posledních asi 18 vteřin na vyrovnání, jelikož jsme o gól prohrávali, asi 4 vteřiny do konce si kluci měli rozehrát 9 metrový hod a Onďa Hron měl střílet, ale myslel, že už je to hod poslední ("poslední devítka"), jako na konci zápasu, jenže nebyla, čas se rozběhl a v tom i Jakub Martínek, který dostal příhrávku, prorazil vše co mu stálo v cestě a dál gól. Byl to vyrovnávací gól a po tomhle góle zazněl zvukový signál konce hry, zápas skončil spravedlivou remízou 24:24. Kluci vybuchli radostí a my odváželi z Kopřivnice 3 body za jednu výhru a jednu remizu ze 4 možných. Děkuji.

Hodnocení hráčů obou zápasu: První góly Kopřivnice, druhé góly Hlučín

Onďa, skvělý výkon, 10 branek a 13 branek. Hráč, který dokáže tvořit hru, trénnky ve Frýdku mu prospívají a je to vůdčí osobnost týmu, má přehled na hřišti, ví kdy má co udělat a komu má nahrát. Super Onďo.

Sebík, podal dneska taky skvělý výkon a jeho 5 gólů a 2 góly,  mluví za vše, na pivotě mu to sedí náramně, snaží se a snad mu to vydrží dlouho, že u nás bude hrát. I když dostal dva dvouminutové tresty, ale to k házené a tvrdší hře patří. Jednou potáhne tým on, tomu věřím, skvělá práce Sebíku.

Magneto, pěkný výkon dneska měl svátek a tak se chtěl ukázat a ne jen před holkama, dal 4 branky a 1 branka. Moc mu to šlo a nesmí se bát ještě více střílet, jelikož jeho střelba není špatná, mohl by střílat v zápase, tak jako na tréninku, kde mu to jde a musí to přenést do hry. Super Tome, i obrana se mi líbila z tvé strany.

Dave, dnes podal pěkný výkon, dal 3 branky a 3 branky. Škoda, že nedostal ještě více přihrávek na svůj post na křídlo od Ondry, mohl dát ještě více gólů, když už byl v trháku, tak mu rozhodčí pískli přešlap, je to škoda, že nemohl dát ještě více branek. Jinak hrál skvěle, "dobře Ty" Dave. :)

Habusta, dnes skvělý výkon 1 branka a 2 branky na novém postu, který jsem mu vybral, moc se mi líbila jeho práce v útoku kde dirigoval skvěle hru a ještě lepší v obraně, kde i několikrát vybojoval míč, skvělý výkon, díky moc.

Jakub, dneska dobrý výkon, v první zápase sice nedal gól, ale v druhém si to vynahradil a dal 3 důležité branky. Snažil se ve všem a pomohl dost týmu v důležitých situacích. Děkuji mu, že se po těžkém úrazu vrátil a pomáhá, jde mu to skvěle a ne jen na trénincích, ale i v zápasech ukazuje, že dokáže pomoci, když to tým potřebuje. Díky moc Kubo. ;)

Jaro, dneska sice branku nedal, rozkoukával a když šel do hry, tak se snažil a moc nekazil. Jde vidět, že teprve začal a zkušenosti budou brzy přibývat. Děkujeme Ti, že jsi taky pomohl svým výkonem. ;)

Maty, skvělý výkon v brance, jen je škoda, že nedal gól aspoň ze sedmičky. Měl skvělé zákroky a jde vidět, že konečně na trénincích se věnujeme i brankářům, aby podávali alespoň takový výkon, ale má ještě na více, jen nesmí usnout na vavřínech a bude skvělý brankář. Skvělé Maty. ;)

Ondra Mocsko, taky podal skvělý výkon, bohužel nedal taky gól. V důležitých situacích taky dokázal podržet tým, jen ještě více zabrat, ale já mu věřím a doufám, že se brzy rozchytá a ještě na dalších trénincích zapracujeme na lepších postaveních a chytání a budeme mít skvělého brankáře. Díky Ondro. ;)

 

Děkuji všem hráčům, kteří se dneska zůčastnili, taky za pomoc rodičům při odvozu, skvělém fandění všech, kteří si v sobotu tak brzy přivstali a mohli pomoci udělat nám atmosféru jako kdybychom byli na domácí palubovce. Díky moc všem a snad na dalším turnaji porazíme naše další dva soupeře Karvinou a Nový Jičín.

Dííííííííky !!!