První jarní vítězný zápas nad Ostravou

26.03.2017 10:54

První jarní zápas proti Sokolu Ostrava, pro nás skončil vítězně 29 : 22. Nemohly nastoupit 4 holky, které hrají házenou jen tak pro radost, ale jsou ročník 2003 a za starší žáky také nemohou hrát, pak nám chyběl a asi bude chybět na celou jarní sezónu brankář Matěj, který má dva prsty zlomené, ne však z házené, ale ze školy.
Zápas měl náboj nažhaveností, bojovnosti a hlavně odplaty za velký podraz na podzim z utkání v Ostravě, kdy Ostravští funkcionáři měli na nás připravenou konfrontaci 3 holek. Dobře věděli, že máme hráčské problémy se sestavením týmu a tak po poločase za jasného stavu 28 : 4 nahlásili, že máme 3 holky, které nemají hrát a dohromady daly 4 góly. No Ostravě nevím do teď o co šlo, ale u mě jsou to podrazáci, protože stačilo před zápasem říci, abychom je stáhli, ale oni potřebovali asi si zvětšit ego. Druhý poločas jsme hráli bez holek  a zvítězili 20 : 2. Ale nakonec jsme museli na disciplinárku a kontumace 10 :0. Spíš mi je líto, že do Ostravy teď s naších hráčů nebude chtít nikdo přestoupit. Ale včera jsem se dozvěděl, že nepotřebují naše hráče, protože mají dost svých kvalitních a lepších hráčů. To se mi ani nechce komentovat. My pak posíláme hráče do daleké Karviné ( Miroš, Blaha), teď je velký zájem o brankáře Matěje a hráče Honzu a Ondru.
K sobotnímu vítěznému zápasu 29 : 22. Do pronajaté haly v Polance dorazila Ostrava úplně v jiné sestavě jak na podzim (myslím základní sestava), která nás fyzicky a výškově jasně přehrávala. Herně jsme soupeřovi byli vyrovnaným partnerem a naopak rychlostně a takticky jsme soupeře přehrávali. Zase se mi ukázalo, že děti vedeme dobře na tréninku a i když nemáme halu, dokážeme soupeře, kteří trénují v hale porážet. Zase se ukázalo, jak je důležitá všeobecná příprava dětí a k házené jen usměrnit hráče. Škoda, že v Klimkovicích stále nemáme halu a asi jen tak brzo nebude, protože byla nutná investice do Sokolovny, aby fotbalisté měli šatnu a pořádal si tam ples.
No nic vraťme se k zápasu. Od první minuty jsme vedli a stále až do konce zápasu udržovali 1-2 gólový náskok. Poločas 11 : 10. Při nesmyslných shout-outech, které by se neměl započítávat do skóre, protože pokud je brankář fyzicky lepe připravený tak přehodí celé hřiště a dá gól za dva góly (tomu já nerozumím). My také máme pro tyhle parametry brankáře Matěje, ale v zápase jsem toto nesmyslné pravidlo nikdy nepoužíval, ale na tréninku to umíme. V zápase je to však ubohost týmu se k těmto gólů za 2 góly lehce dostat. Tady jsem si myslel, že nás Ostrava rozdrtí 24 : 5, ale tady nás podržel fantastickým výkonem náhradník, ale to jen v uvozovkách brankář David Maršálek (je vidět že házená ho velice chytla a pravidelný jeho trénink Davidovy pomáhá. My v trhácích prohráli s Ostravou 4 : 3!!! Druhý poločas za stavu 14 : 14, začal vyrovnaně ba soupeř se dostal i do jednogólového vedení. Nás bylo akorát a tak jsem děti musel nechat odpočinout při team time-outech 3 x, soupeř nedal ani jednou přestávku, protože si byl vědom, že nás je akorát do hry. Při přestávkách jsem děti hodně burcoval, a bylo vidět a slyšet, že si moc přejí zvítězit. To se také při taktických manévrech povedlo a porazili jsme hrou Ostravu 15 : 8.
Zápas se mi líbil svým nádechem, bojovnosti, účelovosti a hlavně duch vítězství od každého jedince na hřišti a také podporou diváků a fandění starších žáků. Moc všem děkují.
K hráčům: Honza Hrabec, náš nejlepší střelec se 14 góly vůdčí osobnost, ještě lépe přemýšlet o zakončování a bude to výborné Honzo! Ondra Hron výborně sekundoval Honzovy s 8 góly a bylo vidět, jak se hrou baví, a jeho výkonost se zlepšila o hodně stupňů výš po jeho skvělé zimní přípravě v kondici a posilování. Bravo Ondro jen tak dále! 2 výborné góly, a velmi krásné z dálky dal Honza Glomb na rozehrávce. Honza po dlouhodobém zranění se do toho dostává velice rychle, a jde vidět na něm, když se mu věří tak hodně chce dávat góly a také je umí dát. Po více trénincích budeš ještě lepší Honzo! Skvělí obránce Ondřej Habusta ještě přidal 2 góly. Tady je také hodně zlepšení po zimní přípravě a je to velký bojovník, který tým potřebuje! Petr Martiník  ještě příští rok mini žák dál 1 skvělí gól, a jde také na něm vidět zlepšení, a vydržel běhat celý zápas. Bude Petr dostávat více a více příležitosti v mladších žácích. Výborně Peťo jen tak dále makej na trénink a uvidíme co dál? Jeho super dvojče Tomáš Martiník, také přispěl jedním gólem v trhácích. Ještě zvýšit tréninkové dávky a budeš možná skvělí házenkář, ale to hodně předbíhám. Je v tom ještě hodně a hodně tréninků a odříkání. No a na závěr náš brankář David Maršálek? Co říci na jeho skvělé zásahy? Byl hlavním strůjcem vítězství a bez jeho zákroků v trhácích by to nešlo. Na každém tréninku dostává 200-300 střel a to je vidět jak se u něj postřeh zlepšuje. Hodně David odkoukal na podzim, od vynikajícího Matěje Brychlece.
Děti moc vám děkuji za předvedený výkon a hlavně bojovnost a vůli po vítězství.
Teď na vše zapomeneme a od pondělí zase od nuly tvrdá příprava na další zápas v Třinci v neděli 2. 4. 2017.

Děkují trenér Zdeněk Zbořil a vedoucí Mario Dobosz.