Poslední turnaj miniků skončil čtvrtým místem

04.06.2017 22:09

Dnes, 4. 6. 2017, jsme odehráli poslední turnaj této sezóny, který jsme zakončili na čtvrtém místě, i když jsme mohli skončit i lépe. V turnaji dali všichni gól, což je super, že se to aspoň v posledním turnaji povedlo.

Jak jsme hráli?

První zápas jsme hráli s Havířovem, který letos hraje prvně a tak se nám velice dařilo, vyhráli jsme 26:12, kdy jsme poločas vedli 16:8 a v druhé půli jsme hráli na mladší hráče, kteří se snažili střílet. Vojta první půli odchytal skvěle, klukům se dařilo i ve střelbě, ale ani obrana nebyla špatná. Protože jsme neměli brankáře, tak se děti střídaly v brance.

Branky: Honzík 7, Tom 6, Sebík 5, Peťa 4, Vojta 3, Nikola 1.

 

Druhé utkání bylo těžší, proti Karviné "A". V tomto utkání to ještě klukům a holce šlo, opět se všichni střídali v brance, nejlépe však chytal Sebík. Tento zápas jsme prohráli 19:11, i když to o poločase vypadalo velice slibně, a to, že jsme prohrávali jen o 2 góly (7:9). Ve druhém poločase se zhoršila trošku obrana, brankáři se tam často střídali a my nemohli najít recept na procházení obranou soupeře, která fungovala na jedničku. I tak jsme ale stihli dát aspoň 4 góly. Od začátku turnaje jsme věděli, že Karviná je velice silný soupeř, což se i v tomto zápase potvrdilo.

Branky: Sebík 5, Honzík 4, Peťa 2.

 

Třetí utkání jsme hráli opět s Havířovem. Proti tomuto soupeři hráli hlavně ti malí, Vojta opět chytal, moc se mu ale už nedařilo a tak se v bráně střídali. Od začátku tohoto zápasu byly děti hodně unavené, protože bylo velké vedro, a tak se nám tolik nedařilo. Tento zápas se nám podařilo vyhrát 14:10, o poločase jsme vedli 9:5, a udržovali jsme si náskok 5 branek až do konce. Konečně se trefila už i Verča, která dala svůj první gól v házené, což je super a doufáme, že jí to pomůže a bude se nadále zlepšovat a přidávat další góly.

Branky: Peťa 5, Sebík 3, Honzík 2, Tom 2, Vojta 1, Verča 1.

 

Čtvrtý zápas skupiny jsme hráli s Karvinou "A". V tomto zápase už šla vidět naše únava, která byla z pražícího slunce. Opět jsme dali Karviné 11 gólů, ale už jsme dostali o 2 góly méně než v prvním dvojzápase s Karvinou, prohráli jsme 17:11. O poločase jsme prohrávali 5:9, naše hra vypadala hrůzostrašně, dělali jsme mnoho chyb, kdybychom se jich vyvarovali, mohl být výsledek lepší. Ale vzhledem k tomu, že jsme neměli brankáře základní sestavy, tak to nebyl tak špatný výkon.

Branky: Tom 4, Honzík 4, Peťa 2, Sebík 1.

 

Poslední zápas sezóny jsme hráli o umístění třetí až čtvrté místo s Karvinou "B", která skončila až na druhém místě ve své skupině za Třincem. I v tomto zápase proti velmi silnému soupeři jsme podlehli 18:10, tudíž jsme skončili na bramborové medaili (4. místo). Klukům už to vůbec nešlo a tak si zahráli i ti méně zkušení, kteří se na hřišti neztratili. Do poločasu jsme dali asi čtyři branky, slunce pálilo, my byli unavení, protože jsme hráli už třetí zápas po sobě. Byli jsme rádi, že 2x 10 minut uteklo poměrně rychle a my už se těšili na odměnu žvýkacích bonbonů, které jsme dostali za dovednostní soutěž, kde jsme měli dvojice, drželi se pod nohou za ruce a běhali jsme na konec hřiště a zpět. Hned po odpískání zápasu jsme šli do šatny, kde nám byla odměna rozdána a my už se těšili domů na oběd a za svými rodiči.

Branky: Vojta 3, Sebík 2, Honzík 2, Tom 2, Peťa 1.

 

Děkuji všem hráčům miniků za skvělou sezónu, hodně třetích míst - když se to nepovedlo lépe uhrát, nevadí, my se házenou učíme. Hlavně bych chtěl poděkovat rodičům za odvozy a fandění při těchto zdlouhavých turnajích. Jelikož jsem vybojovával pouze třetí a nižší místa, než první dvě, tak dochází ke změně na trenérském postu miniků, od nové sezóny vede pan trenér Mario Dobosz, který vlije do hráčů nové zkušenosti a snad bude mít lepší výsledky než pan trenér Janečka.