Polanka cup 2018

11.06.2018 20:18

Minulý víkend nás naši nejmenší reprezentovali v Polance nad Odrou, na mezinárodním turnaji Polanka cup 2018. Naše družstvo nás zastupovalo v kategorii MINI 6+1. V této kategorii bylo celkem přihlášeno 12 družstev, včetně našeho. Družstva, byla rozdělena, do dvou skupin po šesti týmech, kde se hrálo systémem každý s každým. Naše družstvo bylo nalosováno do skupiny D2, kde mimo nás byli také: KH Vsetín, Pepino SKP Frýdek-Místek, TJ SOKOL Hrabůvka, TJ SOKOL Karviná a slovenský tým ŠKH Agrokarpaty Pezinok.

 

Zápasy ve skupině

 

Hned na úvod turnaje jsme svedli boj s Frýdkem-Místkem. Nestihli jsme se moc rozcvičit, ale i tak hráči předvedli dobrý výkon. Sice výsledek 3:8 nezní nijak úchvatný, ale byli jsme jediný tým, kterému Frýdek nedal více než 10 branek.

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti Vsetínu. Byli jsme ze začátku trochu opatrní a velice rychle jsme prohrávali, ale zabojovali jsme, a nakonec to byl velice dramatický zápas až dokonce, o čemž také vypovídá výsledek 8:7. Později se ukázalo, že tento výsledek pro nás byl velice důležitý.

Poslední páteční utkání, jsme odehráli proti Pezinoku. Po předchozí výhře, jsme byli nabuzeni, a tak jsme hráli zodpovědně a s klidem. Během zápasu jsme sice na začátku prohrávali, ale nakonec jsme si vytvořili menší náskok, který jsme si udrželi až do konce zápasu a vyhráli jsme 10:6.

V sobotu ráno jsme hráli proti sokolkám z Hrabůvky. Do zápasu jsme nastoupili s chutí, protože jsme chtěli zvítězit, a tak jsme se do toho pořádně opřeli. Už od začátku jsme si drželi mírný náskok a ten jsme drželi po celý zápas. Zápas jsme si užili a vyhráli jsme 14:8.

Do posledního zápasu proti sokolkám z Karviné jsme nastupovali s tím, že postupujeme do semifinále. Zápas jsme si chtěli užít, a to se povedlo, a to nám ani šílené vedro nezkazilo chuť ke hře. Vždy když jsme měli mírný náskok, protáčel jsem sestavu s tím, aby měli přísun tekutin, a i když soupeř několikrát srovnal, dokázali jsme z dramatu získat vítězství v poměru 11:10.

 

Skupinová tabulka
 

P

O

Ř

A

D

Í

 

D1
 
D2
 

 

Tým
Skóre
Body
Tým
Skóre
Body
 

 

1.

SOKOL Poruba

39:29 

9

Pepino SKP Frýdek-Místek

 62:27

10

2.

TJ SOKOL Ostrava

 64:31

7

T. J. SOKOL Klimkovice

 45:38

8

3.

TJ Rožnov pod Radhoštěm

 41:48

6

KH Vsetín

 37:38

6

4.

TJ Holešov

59:37 

5

TJ SOKOL Karviná

 43:53

2

5.

HK Kúpele Bojnice

 34:45

3

TJ SOKOL Hrabůvka

 34:50

2

6.

SK Házená Polanka

 24:71

0

ŠKH Agrokarpaty Pezinok

35:50 

2


Semifinále
 

V tomto utkání jsme nastoupili proti sokolkám z Poruby. Po všech těch skvělých zápasech, přišla pro náš tým studená sprcha. Vůbec nechápu, co se to stalo. Ačkoliv od některých fanoušků jsem slyšel, že to byl dobrý zápas, osobně si myslím, že jsme mohli hrát mnohem, mnohem lépe. Prohra 3:8 je si myslím celkem zklamání, ne ani tak kvůli tomu výsledku, jako spíš způsobu z naší hry. Nechápu, co se to stalo, ale jediné, co jsme mohli v té chvíli udělat, bylo velice rychle na to zapomenout a připravit se na nedělní zápas o 3. místo.

 
Zápas o bronz

V neděli ráno, jsme nastoupili k našemu poslednímu zápasu. Hráli jsme proti TJ SOKOLU Ostrava. Už od začátku jsme hráli vyrovnanou hru, sice nám později utekli, ale i tak jsme odehráli krásný zápas. Šlo vidět, že si to kluci náramně užili a že je to baví. Sice jsme prohráli 9:13, ale bojovali jsme až do konce a turnaj jsme zakončili na krásném 4. místě.

 

Konečné pořadí:

1.     Pepimo SKP Frýdek-Místek

2.     SOKOL Poruba

3.     TJ SOKOL Ostrava

4      T. J. SOKOL Klimkovice

5.     KH Vsetín

6.     TJ Rožnov pod Radhoštěm

7.     TJ Holešov

8.     TJ SOKOL Karviná

9.     HK Kúpele Bojnice

10.   TJ SOKOL Hrabůvka

11.   ŠKH Agrokarpaty Pezinok

12.   SK Házená Polanka

 

Nejlepším střelcem turnaje se stal Roman Bednárik, z klubu TJ SOKOL Ostrava a nejlepším brankářem byl vyhlášen náš David, kterému k tomuto ocenění gratulujeme a přejeme mu spoustu skvělých výsledků do dalších let.

 

Tímto bych chtěl poděkovat, všem hráčům za úžasné výkony, které předvedli na turnaji. Také rodičům a fanouškům, kteří předvedli úžasnou povzbuzující atmosféru a byli s námi až do konce. A na závěr bych vás rád pozval na zakončení letošního ročníku, které se uskuteční již tuto sobotu na našem hřišti, kde proběhne turnaj O STŘÍBRNÝ MÍČ, přátelské utkání našich mladých nadějných házenkářů a závěrem proběhne ocenění nejúspěšnějších sportovců letošního ročníku.

 

Vaši trenéři Dobosz Mário a Janečka Michal.