Mladší žáci vítězně ve Frýdku- Místku

10.10.2015 19:14

Dnešní den hrál první tým s druhým a náš tým házená Sokol Klimkovice to ve Frýdku - Místku zvládl bravurně. Zvítězili jsme 31 : 23!!! Tak ještě stále držíme první místo a snad nám to vydrží co nejdéle. Prvních 10 minut domácí tým stále vedl, ale my po 10 minutách se jim vyrovnali a začali hrát svojí hru rychlé protiútoky a přihrávky na uvolněného pivota. Jsem moc rád, že dokážeme zvládat takové zápasy a postupně jsme začali převyšovat soupeře a vnutit mu naší rychlou hru a Frýdek - Místek chtěl také hrát rychle, ale dělal chyby a my je trestali lehkými góly. Hodně mě potěšilo, že v tomto utkání si každý z hráčů dal aspoň jeden gól. Dnes dobrý dirigent zápasu byl Adam Miroš a soupeř si neuměl s Adamem poradit. Když se ho snažili více hlídat, tak náš tým dokázal s přehledem reagovat a uvolnit se jako Alex, Honza, Ondra a dávat s přehledem góly. Posledních 10 minut v zápase jsme měli náskok 10 gólů a tak jsme mohli pozměnit úplně sestavu a nasadit třeba 4 holky a jednoho do budoucna schopného hráče Šimona a tato sestava prohrála jenom o 2 góly. Co náš brankář? No dnes jsem s ním byl na 90% spokojený, protože do poslední chvíle čekal na střelbu soupeře a pak ji bravurně likvidoval. Dostával naše hráče do dobré pohody, když někdy dnes vázla obrana, tak tam byl Matěj jako pojistka. K samotným hráčům asi takhle:
Adam Miroš (11 gólů) - bravurní výkon, chtělo by to něco zlepšit, ale tady to nebudu psát, protože jsem si to s ním vyříkal sám. Jinak po delší době pěkné střely z dálky kdy si počkal na brankáře, kde se pohne a vystřelil na druhou stranu.
Jan Hrabec (5 gólů) - moc pěkný výkon a výborné nabíhání do volného prostoru. Z Honzy roste tutový hráč na góly, (rychlý, hbitý) v tom nemám vůbec pochyb!!!
Ondřej Hron (4 góly) - ty góly dál i když nebyl v základní sestavě. Na mini žáka pod vedením Michala Janečky stoupá hodně v žebříčku kvality hráčů nahoru. (Názor trenéra Janečky je, že Ondra začal poctivě trénovat a to nejen s miniky, ale hlavně s mladšími žáky a tím jde jeho výkonnost hodně nahoru). Poctivost v tréninku se ukázala v tomto utkání doslova.
Alex Lipský (4 góly) - z 5 střel výborný! Výborně se dnes pohyboval a hledal volný prostor a vždy ho našel u dobré obrany F-M.
Jakub Hrabec (2 góly) - také pěkně. Trochu dnes vázla kondice. Nekazil přihrávky a uvolňoval dobře Honzu.
Šimon Prudký (1 gól) - dnes druhý zápas a Šimon dorazil až po odjezdu, ale obětavost rodičů mu pomohla dostavit se na zápas a to je moc dobře. 3 střely z toho jedna do břevna (málem tu tyčku zlomil) a v tom je jeho síla. Pořád věřím, že do jara bude připraven na ostrou spojku.
A co naše holky :-) Lucka, Eliška, Klára, Kristýna - ty jsou dnes kamarádky a to doslova. Každá si rozdělila po jednom gólů, ale aspoň si dost zahrály. Bez holek bychom nevyhráli, protože kluci se snaží více, to je má teorie a tomu věřím! Snad proti Opavě doma a hlavně v Třinci dají víc gólů. Tomu věřím !!!
Matěj Brychlec (brankář) - tak to byl výkon podle mých představ. Teď si to Matěj u mě zavařil, budu po něm chtít minimálně tento výkon a pomalu jít ještě nahoru. Ve čtvrtek na tréninku měl brankářský trénink 35 minut a musím Matěje pochválit za zlepšení přeskoku přes švihadlo!!!
Za pěkné dopoledne a tím dobrou náladu děkují trenéři a vedoucí družstva házená Sokol Klimkovice Zdeněk Zbořil, Mário Dobosz a Josef Miklaš :-)