Mladší žáci přivítali vedoucí tým z Frýdku Místku

17.03.2019 21:34

V sobotu 16. 3. jsme odehráli první utkání jarní části. Soupeřem byl vedoucí tým tabulky, SKP Frýdek-Místek „B“. Věděli jsme, že nás čeká tvrdý boj, avšak po vydařené zimní přípravě jsme si věřili, že soupeře potrápíme.

Začátek utkání pro nás začal velice smolně. Vůbec nic se nám nedařilo, po prvních čtyřech minutách za stavu 0:4 jsem byl nucen vzít time-out, aby se hráči uklidnili, protože soupeř nás vůbec nešetřil a naši hráči měli problém s přihrávkami po celý poločas. Po 15 minutách hry, jsme už prohrávali 5:11 a na řadu přišly shot-outy, kde jsme ukázali svoji sílu a vyhráli je v poměru 9:5, díky čemu jsme stáhli náskok o jeden bod a zakončili tak 1. poločas se skóre 6:11.

Druhý poločas už byl postupem času lepší. Dokázali jsme se probojovat do formy, se kterou jsme zakončili podzim. Začátek byl sice obdobný jako první poločas, avšak jsme se začali prosazovat a hodně nás podrželi oba brankáři, jak David Macháček, tak Veronika Himlarová zachytali maximum a díky nim jsme dokázali snižovat náskok, kdy ze stavu 10:20 jsme snížili náskok na konečných 16:22. Výsledek utkání sám o sobě není nijak přesvědčivý, avšak po vývoji celého utkání, jsme s výsledkem spokojeni, neboť jsme to nevzdali a bojovali až do samého konce.

Střelecky se nejlépe dařilo Janu Novákovi, který vstřelil úžasných 7 branek, jde vidět, že jeho poctivost v trénincích se vyplácí a dokáže dřinu uplatnit v zápase. Tři branky vstřelil Tomáš David a dvě vstřelil Matyáš Martiník, oba poctiví, co se týče tréninků, jen v zápasech si musí více věřit. Po jedné brance mají Martiník Petr, Varga Sebastian a Martiník Tomáš. Bohužel tito tři hráči mívají ještě jiné záliby, proto veliká absence na trénincích zapříčinila úpadek jejich hry, což u nich zamrzí, protože jsou to vynikající hráči, jenže bez poctivých tréninků nikdy nezískají vytouženého ovoce. Dále v zápase nastoupil nadějný mini žák Vojtěch Himlar, ten sice neskóroval v zápase, ale je ještě mladý a sbírá cenné zkušenosti a jednou bude velikým tahounem našeho oddílu.

 Bohužel byl soupeř velice dobře připraven, hlavně tím, že po celou dobu mohou trénovat v hale, čímž my se kvůli toho každým rokem dostáváme do menší nevýhody. Nezbývá nám proto nic jiného než tvrdě bojovat v každém utkání a třeba jednou i město pochopí, že hala v našem městě je potřebná pro rozvoj sportovních aktivit.

Závěrem bych Vás rád pozval na příští utkání, které odehrajeme opět ve sportovní hale v Polance, které se uskuteční v sobotu 23. 3. od 16:30. Odjezd hráčů bude v 15:45 od Hrušky, nejpozději však sraz v 15:50 ve sportovní hale v Polance.

Vaši trenéři: Dobosz Mário a Janečka Michal