Mladší žáci opět doma a vítězně s Trnávkou

28.09.2017 19:48

Dnes ve čtvrtek státní svátek hráli naši mladší žáci opět doma s Trnávkou za pěkného počasí a zvítězili 23:13.

Jak toto utkání vypadalo?

Už při nástupu na hřiště vypadali naši hráči nervózně, neboť hráli po dlouhé době na téměř suchém hřišti. Zpočátku zápasu vedli, ale asi po pěti minutách to soupeř dotáhnul na jeden až dva góly a my si jen lehce udržovali malý náskok. Naše nervózní hra a odmlouvání trenérovi nám způsobovalo hodně technických chyb, kterých jsme se snažili vyvarovat, ale i tak jsme pořád drželi vedení na své straně ještě před shot-outy. V těch jsme vstřelili dohromady asi 4 góly, soupeři se v nich vůbec nedařilo a vstřelil nám pouze jeden gól.

Po výměně stran jsme už začli hrát svou hru a dělali jsme méně technických chyb než soupeř a tak se náš náskok zvyšoval. Při našem timeoutu si jeden hráč odskočil na WC a druhý si šel pokecat s rodiči. Nechápu, proč za nimi šel, když byl jen timeout a měl poslouchat, co mu říká trenér. Pak ale hrál to, co měl. Kdežto druhý hráč, který se vracel z WC, běžel přes hřiště a naskočil do hry, jenže si nevšiml, že je tam už šest hráčů a tudíž jsme hráli v sedmi a byli jsme za to oceněni dvěmi trestnými minutami, což se nesmí stávat. Chyba trenéra i hráče. Ale i v oslabení jsme zahráli skvěle, což nás asi nakoplo a postupně jsme zvyšovali svůj náskok.

Všichni, kteří byli v zápise, si dostatečně zahráli a už se těším na další zápasy, které budeme hrát zřejmě v jiné sestavě, než byla dnes, to proto, že někteří chtějí hrát za starší žáky a za mladší se jim moc nechce, a tak dostanou aspoň příležitost ti mladší (mini). Brankář nás sice dnes moc nepodržel, ale bylo vítězství. Našemu golmanovi jsme se snažili pomáhat, co to jen šlo a sem tam nám nějaký hráč utekl, a dal si gól, ale nám to nevadí, my hrajeme pro radost a vítězství.

Děkuji všem hráčům, kteří se dnes zapojili do hry, minici se skvěle zapracovali, některým to šlo, jiným méně, ale věřím, že to brzy bude stát na nich a budou vůdčí osobnosti týmu.

Nejvíce gólů dal Ondra (13), který se sice v shot-outu netrefil, ale to vůbec nevadí, on to příště promění.

Kluci Martiníci (Peťa 2, Tom 1) nehráli vůbec špatně, oba si dali nějaký gól a nevím, co bych jim vytknul, snad jen nebát se a více do toho chodit, brzy budou pilíři tohoto týmu.

Honzík (1) nezahrál špatně, ale nesmí se tolik bát, chtělo by to trochu  přidat na obraně, to dopilujeme na tréninku a nebát se taky vystřelit a jít do toho, brzy bude taky osobností týmu.

Sebastian zahrál své, co měl, to udělal, mohl dát nějaký gól, ale nesmí se bát.

Hrabčák (2) taky hrál, co měl, ale vůbec neposlouchal, musí se více snažit nahrávat těm nejmenším a mít přehled na hřišti.

Bobo (2) zahrál svůj standart, dal i nějaký ten gól, který pomohl k výhře.

Max (2) se na pivotě neztratil, nějaká přihrávka na něj přišla, ale více proměňovat v góly.

Vojtíšek je ještě moc mladý, ale snaží se a nic nezkazí, což je u něj super.

Verča, ta se nesmí bát trochu více běhat a může taky vystřelit, však se to učí a brzy jí to půjde úplně skvěle, v minižácích bude nejlepší.

 

Za pěkný státní svátek děkuji, trenér Janečka s asistentem Zbořilem.