Mladší včera ve F-M

29.10.2017 18:16

Včera odehráli mladší žáci další utkání ve Frýdku-Místku, v kterém podlehli domácím po krásném zápase 27:23, poločas 20:15. S hráči jsme se domluvili už v šatně, že budeme hrát shotouty za 2 body. Po rozcvičení a rozházení brankáře jsme si vyzkoušeli dlouhé trháky, kdy náš brankář házel pěkně až na devítimetrovou hranici soupeřovy poloviny a tak jsme usoudili, že by to mohlo v trhácích klapnout. V osobní obraně v prvním poločase jsme vyhráli 12:13, padalo na naší straně hodně gólů, protože jsme měli většinu hráčů z miniků a někteří moc nestíhali, proto soupeř byl sám na brankáře. Pak došlo na zmíněné shotouty, které jsme prohráli 8:3, jeli jsme na dvojky, tak jako soupeř, jen hráč, který chtěl, jel na jeden gól. Velice dobře hozené míče od brankáře jsme chytili, ale bohužel po třech krokách jsme nepřesně umisťovali (tyč, prostředek branky-brankář, těsně vedle), jeden hráč udělal dvakrát po sobě kroky (asi 4 - 5), on ví, který to byl a musí se v tom zlepšit, od toho je tam rozhodčí, aby to pískl. V prvním poločase se zadařilo Ondrovi a taky Maxovi, ale v druhém poločase už Max nepředvedl to, co v prvním, a bohužel gól už nepřidal. Chtělo by to od všech hráčů se zapojit i v druhém poločase, a nejen v prvním, tak abychom hráli opět svoji hru jako vždycky. Je škoda, že jsme nemohli nějaké hráče prostřídat, aby si spočli, jelikož jsme měli jenom přesně hráče na hru, protože děti měly prázdniny, většina hráčů byla pryč. Je rarita, že i v druhém poločase jsme o gól vyhráli (8:7), a tudíž nás opět štvou shotouty, kde týmy mají možnost střelit více gólů.

Nejvíce gólů dal Ondřej (12), u tohoto hráče je to již zvyk, že střelí více jak deset gólů, v shotoutech se mu bohužel nezadařilo, a jednou trefil brankáře, jednou tyčku a jednou mu náš brankář špatně přihrál. Max dal pět gólů, kde čtyři vstřelil již v prvním poločase v osobní obraně, škoda, že v shotoutech taky nechtěl na dvojku, protože si myslím, že by ji proměnil, tak jako proměnil trhák na jeden gól. Škoda, že v druhé půli už gól nepřidal. Tom (3) zahrál svůj standart, ale vím, že má na více gólů, co se mi líbí je, že jako jediný proměnil trhák na brankáře za dva body, což je super na to, že je ještě minik, už se těším na posledním utkání v Třinci, tam určitě dá více gólů. Peťa (2) - je škoda, že i takový hráč jako je on dal jen dva góly, má na víc. V trhácích šel třikrát,  z toho dvakrát neproměnil (tyčka, tyčka) a při třetím nájezdu mu brankář špatně přihrál. Ale nevadí, když zlepší střelbu, bude dávat více gólů, v jarní části sezóny už budou s bráchou tahouni týmu s více střelnými brankami. Další hráč je Bobo, který dal jenom jeden gól, což oproti minulému týdnu zlepšení, má na víc, bohužel střelba, kterou měl, musí jít na bránu a ne mimo (asi 6 střel). Když bude chodit poctivě na trénink a dělat to, co má, tak se zlepší i ve střelbě. Posledním hráčem, který byl v poli, je Filip, který bohužel nevstřelil ani jeden gól, i když přihrál brankáři asi 4x na ruce. U tohoto hráče se musí více zamakat na tvrdosti a umístění ve střelbě, taky musí dávat na hřišti pozor a nekoukat na ostatní, co se děje kolem. Včera vypadal, jako kdyby tým koučoval, na křídle stál s rukama v bok a volal "nahrej!".

Musím pochválit brankáře, který zachytal skvěle, a výborně házel trháky. Děkuji mu moc.

Děkuji všem, kteří byli na zápase, také rodičům za odvoz a fandění, a taky našim ostatním fanouškům. Toto utkání se mi líbilo, bohužel jsme ho nevyhráli a pokusíme se vyhrát poslední utkání podzimu v Třinci.

Děkuji, vedoucí Janečka, trenér Dobosz.