Mladší doma vítězně

21.05.2016 21:29

Sobotní brzké ráno, byl souboj dvou vedoucích týmu. Domácí Klimkovice se utkaly s druhým týmem Frýdkem- Místkem. Soupeř ještě mohl pomýšlet na první místo, ale musel nás bezpodmínečně porazit vyšším rozdílem. My jsme si však věřili, že dokážeme zvítězit. Vím co v dětech je a kolik toho mají natrénované, aby se mohli s každým soupeřem měřit. Tak se i stalo a zvítězili jsme s přehledem 33 : 26. Na stavu se to nezdá, ale měl jsem (trenér) hru pod kontrolou celé utkání a mohl jsem točit se sestavou libovolně s 11 hráči. Každý kdo do utkání nastoupil, odvedl bojovný a pro tým byl užitečný.
Než něco napíši, chtěl bych se vyjádřit k hektickému začátku před utkáním. Chci jenom podotknout, že když nám dáváte své děti na trénink 3-4 týdně, tak snad nám důvěřujete a proto my v zápase přebíráme trenéři roli nad vašimi dětmi a vnoučaty. Není možné, aby rodiče (prarodiče), se nám pletli do utkání a dávali dětem pokyny,  oni jsou potom zmatení, koho mají poslouchat. My jako trenéři se snažíme vést utkání, jak jen nejlépe to umíme a máme radost když to vaším dětem jde. Tak to opravdu nechte na nás, v hledišti fandíte celému týmu a nechte nás trenéry vést utkání. Děkuji.
K samotnému utkání: F-M bylo vidět, že se na utkání připravil zodpovědně a snažil se nám rozebrat a narušit naší hru. Jen my děti poslední dobou více připravujeme ke kolektivnímu pojetí hry a tím soupeře překvapili. S osobní obranou jsme soupeře přehráli 10 : 8 po krásných kombinacích celého družstva, ať hrál kdokoliv z našeho týmu. Jen mi tam chyběly o dva góly více od Alexe.
Sout- outy jsme prohráli 9 : 11, to také nebylo dnes špatné. Vím, že dokážeme dávat tak jen 2-3 góly. Tady krásně přihrával Brankář Matěj a dokonce se povedlo (nebylo to domluveno) gól za dva góly pro Šimona. Matějovi se dnes po celé utkání dařilo, až moc dobrých přihrávek do rychlého protiútoku. Však celý týden jsme našli prostor na zdokonalení Matějových přihrávek. Soupeř nám v trhácích dával dost gólu, ale byly mířeny velmi přesně k tyčce. Tam náš brankář ještě nedosahuje, ale jak vyroste tak jsou ty střely jeho.
Na závěr k samotné hře 20 minut házené, kdy byl stav vyrovnaný18 :18, pevně jsem věřil, že soupeře položíme na lopatky. V celé sezóně jsme jedinkrát snad neprohráli házenou jako takovou. Také jsme tu hru zvládli 15 : 8. Zde jsme hráli opravdu nádherně a některé akce byly ukázkové jako z učebnice házené v provedené chytrosti přihrávek od Adama, Šimona, Elišky a uvolněni a zakončení od Ondry, Honzy a částečně i Alexe, který však špatně se rozhodl při zakončování na branku, ale pozitivum je, že se umí uvolnit a to je super. Dnes jsme měli i také střelce z dálky Šimona (ten dnes i přidal myšlenku házené), Frantu a Jakuba. Holky (Eliška, Klára, Kristýna) dnes také pomohly a bylo vidět, když je nechám hrát, že nic nepokazí a poslední zápas proti Třinci dostanou více prostoru.
Sestava: Adam (9), Šimon (5), Jan (5), Jakub (4), Ondra (3), Franta (3), Eliška (2), Klára (1), Alex (1) Kristýna (0), Matěj (0).
ZA 14 DNÍ V SOBOTU 4.6 2016 MÁME POSLEDNÍ ZÁPAS SEZÓNY PROTI TŘINCI. PROSÍM, ABY SE VŠICHNI ZÚČASTNILI (KDO ODEHRÁL TŘEBA JEDINÉ UTKÁNÍ), I TI CO SE NEDOSTANOU DO SESTAVY, PROTOŽE JESTLI TO VYJDE, BUDE PO UTKÁNÍ VELKÉ PŘEKVAPENÍ !!!
S pozdravem Vaši trenéři Zbořil, Janečka, Dobosz