Mladší další výhra s Třincem

01.10.2017 20:19

Včera zahráli naši mladší žáci další zápas na domácím hřišti proti týmu z Třince. Hrálo se za pěkného slunečného počasí na suchém hřišti uklizeném panem trenérem Zbořilem. Od začátku zápasu jsme vedli a soupeře jsme nepouštěli do velkých šancí a vedení. Po celý zápas jsme si udržovali náskok, který jsme po přestávce zvětšovali až na konečnou výhru 29:16. Oproti čtvrtečnímu zápasu se všem dařilo, jediné, co  nám nešlo, byly shot-outy, kde jsme trefovali jen soupeřova brankáře nebo tyčky. Naši hráči hráli to, co se jim řeklo, stříleli na zem, jen někteří mohli střílet nahoru. V obraně jsme pomáhali dobře brankáři, který měl minimum zákroků.

A jak jsme stříleli góly?

Nejvíc jich dal opět Ondra, který vstřelil 9 gólů, celkem se mu dařilo, branek mohlo být ještě více, jen nesmí trefovat tolik tyček. Postupně se z něj stává velice kvalitní hráč, po kterém už je poptávka z několika týmů. Dalším hráčem, který vstřelil hodně gólů, byl Max (6), na pivotě už mu to jde, v obraně si hlídá to, co má a pomáhá tak brankáři, aby na něj nešlo tolik střel, není mu co vytknout. Bobo vstřelil 4 branky, zlepšovat ještě střelbu a trochu obranu. Nevím, co bych k němu dodal, snad jen chodit na tréninky jako doposud a pilně trénovat, zlepšuje se v každém zápase. Hrabčák (3), maká a poctivě přihrává Ondrovi a minikům, kteří jsou volní a tak by to mělo fungovat, více chodit na tréninky. Martiníci Tom (3) a Petr (2), skvěle se zapracovali v mladších žácích, jde vidět, že jim hra svědčí. Je super, že začali v mladších už letos, i když jsou ještě minici, za dva roky budou nad všemi soupeři vyčnívat. Honzík (1), stále se bojí střílet na bránu, protože si myslí, že mu někdo vynadá, i když to není pravda, střelba mu jde, jen se nesmí bát. Chtělo by to zlepšit trošku obranu, u které se bojí, že zraní hráče, ale my víme z tréninků, že bránit umí a musí to použít i na hřišti v zápase. O velké překvapení se postarala Verča, která dala svůj první gól v mladších žácích, a to tak, že přehodila brankáře, který proti ní vyběhnul a ona se s tím poprala. Nevím, co bych vytknul, snad jen zlepšit obranu a trochu více běhat. Je škoda, že Vojtík si nevstřelil alespoň jeden gól, i když šance měl, jeho obrana už je dobrá, jen v útoku lépe umístit střelbu na branku a pak se už jen radovat z gólů. Brankář měl jen pár zákroků, moc střel na něj neletělo, a víme, že nějaký gól taky soupeři musí pustit, aby soupeř nebyl naštvaný, jinak pěkné házení trháků.

Všem děkuji za pěkný sobotní vyhraný zápas, doufám, že většina pojede i do Trnávky, kde budeme chtít opět vyhrát a radovat se z úspěchu a prvního místa. Snad si každý střelí alespoň nějakou branku a bude mít radost. Všem přeji hlavně štěstí ve střelbě na bránu.

Děkuji, trenér Janečka a asistent Zbořil.