Minižáci v Novém Jičíně

16.10.2016 20:44

Dnes 16.10.2016 jsme sehráli další turnaj minižáků v Novém Jičíně a ohodnotil bych ho dnes trochu jinačí formou, než jste zvyklí. I když jsme prohráli všechny tři zápasy, které jsme hráli a tudíž jsme skončili poslední, tak podle pravidel házené pro minižáky od sezóny 2016/2017 se má hrát systémem, naučit všechny děti hrát kolektivně, bez výsledků a taky bez toho, aby se trenéři koukali na stav utkání (skóre). Což nedodrželi ani trenéři, ani rozhodčí.

Dokonce je doporučeno, aby tam vůbec čísla stavu zápasů nebyla. Na to ale stále někteří trenéři a týmy, které pořádají turnaje nehrají. I když jsme na to hráli před 14 dny i my (čísla). Ale v nových pravidlech je napsáno, zápasy o umístění, což je sice blbost, ale bez čísel to taky jde (musí).

Musím taky říct, že někteří co to pískají neznají vůbec ani základní pravidla miniházené 4+1 a ještě při zápase blbě stojí, třeba jako dnes v prvním zápase s Novým Jičínem. Rozhodčí (laik), která to pískala vůbec nepískala některé fauly (protože na to z druhé půlky neviděla) a to už naši kluci nevěděli, jak mají hrát, aby se aspoň něco písklo. Takže není divu, že jsme neházeli ani jednu sedmičku. V těchto zápasech má jít o to, že si všechny děti dají góly, že si všichni zahrají a že se něco naučí (bránit, chytat míč, střílet, atd.).  Náš tým hodnotím velice dobře, protože se snažil, ale rozhodčí byli proti nám a tak jsme nemohli vyhrát naše zápasy.

V Prvním zápase s Novým Jičínem jsme prohrávali od samého začátku. Kluci prostě neplnili to, co jsme si domluvili, ale snažili se pěkně se zápasem něco udělat. Takže jsme prohráli (20:12), ale za výsledek se nemusíme stydět, protože máme mezi sebou mladší a nové kluky, kteří až se to naučí, budou jednou, tak platnými hráči, jako Ti co už jsou třeba z našeho Klubu v Karviné. Věřím tomu, že v příští sezóně, kdy budou ještě hrát Tom, Petr, Honzík a Sebík, tak ti mladší už budou taky skvěle doplňovat tento mladý tým. Nám nejde o výsledek, ale aby si zahráli všichni a splnilo to účel (neodradit další hráče sezením na lavičce).

Jsem sice říkal, že je tady nebudu psát branky, ale napíšu je: Tom 7, Honzík 2, Petr 2, Sebík 1.

Druhý zápas jsme hráli se silným Třincem, který byl opravdu silný a jeho trenérka jela na skóre. My jsem zápas sice zase prohráli (18:12), ale už byly vidět ty lepší střely a to co jsme si domluvili už před prvním zápasem (kličky). Kluci na to mají, ale je ještě třeba více ty kličky potrénovat na tréninku a nebát se v zápase je použít. Sice jsme prohráli, ale v dalších zápasech je už můžeme porazit.

Góly dali opět 4 střelci: Sebík 6, Tom 4, Honzík 1, Petr 1.

Třetí zápas jsme hráli s Polankou "A", pokud by jsme ho vyhráli, byla by možnost, že si zahrajeme ještě jeden zápas o umístění. Kluky jsme (trenéři) namotivovali, že když se vyhraje, budeme hrát ještě jeden zápas a že dostanou sladkost, pokud nevyhrají, tak sladkost nedáme. Tento zápas byl nahoru a dolů, sice jsme celý prohrávali, ale dotahovali jsme statečně a soupeř měl taky místa bez vstřelené branky. Nakonec jsme i tento zápas prohráli (26:22), ale za předvedený a vyrovnaný výkon, kde nám jeden hráč nasázel asi 18 gólů se nemusíme stydět. Udělal jsem chybu, že jsem nedal Sebíka dříve v tomto zápase do brány, jelikož zachytal na konci skvěle a Tom s Peťou a Honzíkem zabojovali v útoku, ale k výhře jsme se už nedostali. :( Škoda, ale tento zápas ukázal, že i proti silným soupeřům se dá hrát vyrovnaná hra. Soupeř sice držel Peťu osobně celý zápas, ale i tak dokázal Péťa vstřelit dost gólů.

Góly: Petr 14, Honzík 6, Tom 1, Sebík 1.

Další kluci, kteří se zúčastnili se taky snažili a dokonce někteří už překvapují. Nefandí soupeřům (Nikola) a začínají se zapojovat do hry i ti co často spali (Filip). Vojta je nováček, hrál teprve svůj druhý turnaj, ale už se mu skvěle daří a zapojuje se do hry, dokonce střílel na bránu. Škoda jen, že nikdo z těchto kluků ještě nedává takto silnějším soupeřům góly. :( Ale věřím, že na dalším turnaji v Bohumíně už se střelecky prosadí.

Patří jim všem díky a za odměnu je zítra florbal, takže florbalky sebou na trénink. Děkujeme taky rodičům za odvoz a povzbuzování našeho týmu.

Děkujeme: Michal Janečka a Mário Dobosz.