Minižáci další turnaj na domácím hřišti

02.10.2016 18:36

Dnes odehráli naši minižáci opět další turnaj. Hrálo se na domácím hřišti a počasí nám ještě vydrželo výborné, nepršelo a tak se děti mohly v utkáních na domácím asfaltu předvést. Sice jsme prohráli všechny zápasy ve skupině, ale o předposlední místo jsme zápas zvládli lépe my a o gól jsme vyhráli.

K zápasům s extraligovými celky, se nemůžeme srovnávat. Týmy, které trénují každý den a ještě někdy dopoledne jsou v házené úplně jinde než my a to ještě navíc trénují v hale.

První zápas jsme odehráli s SKP F-M "A" - tento zápas jsme prohráli 12:22, ale nám to nevadí, všichni kluci si skvěle zahráli a o to tady šlo. Naši nejmladší se něco nového přiučovali a Vojta, který je nový a hraje házenou jen 14 dnů, tak mu to šlo. Musí se sice učit dále co dělat s Míčem a co se soupeřem, ale jde vidět, že se něco už naučil a že tréninky nejsou zbytečné.

Druhý zápas jsme hráli s HCB  Karvinou "A" prohráli jsme 24:10. Paní trenérka Karviné pořád nepochopila nové pravidla, které jsou dělány kvůli toho, že jsou týmy "A" a "B" a měli by hrát děti každý s každým. A ne jen "A" s "A" Týmem a dám si tam ty lepší. Asi nepochopila, že se nemá hrát na výhru a vítězství, ale na to aby se to děti naučily a zahrály si v pohodě, vždyť má jít o to, aby si dal každý hráč gól. Ale Karviná hraje jen na Výhry, nic jiného neumí a proto jejich trenérka s takto řve.  Takže i když jsme prohráli kluci, nejde o to že jsme prohráli, ale že jsme se něco nového naučili.

Jelikož jsme byli ve skupině jen tři, tak jsme hráli dvoukolově s SKP F-M "A"  (16:24) a Ještě jeden zápas s HCB Karvinou "A" (7:27). I tyto zápasy jsme vysoko prohráli, ale už jsme hráli lépe, než zápasy první, někteří se rozkoukávali na hřišti a někteří dokonce soupeřům tleskali. :) Až takto jsou přátelské tyto zápasy a vzhledem k tomu, že tři naši kluci jsou terve začátečníci v této kategorii, tak jsme předváděli skvělé výkony.

Po těchto zápasech ve skupině, jsme hráli ještě zápas o umístění s SKP F-M "B", tento zápas jsme zvládli šťastněji než soupeř a vyhráli jsme jej o jeden gól (13:12). Takže v tomto zápase si aspoň děti zahrály. Měli konečně soupeře s Kterým si myslím, že by měli hrát stále častěji.

Musím pochválit i brankáře, který se dneska snažil a sem tam nějaké rány vychytal, děkuji moc gólmane.

Musím jinak všechny kluky pochválit, že bojují celý zápas a snaží se dále. Skvělé střely některých hráčů, které sice neskončily v síti, ale věřím, že jak bude jinačí soupeř a trochu potrénujeme, tak už to tam bude padat i ostatním klukům. Děkuji moc za krásné nedělní dopoledne.

Taky chci poděkovat všem pořadatelům, těm co pomáhali při práci an hřišti, rodičům, fanouškům, babičkám, atd. a za povzbuzování. Děkujeme moc a vážíme si toho.

Dneska dodám i Góly našich svěřenců:

Tomáš 24, Peťa 23, Honzík 10, Filip 0, Nikola 0, Vojta 0.