Minici turnaj 4+1 Poruba "C"

18.02.2017 18:15

Dnes 18.2.2017 jsme odehráli další vydařený turnaj minižáků. Hrálo se ve sportovní hale SŠTaD v Ostravě-Vítkovicích, který pořádala Poruba "C". Přijeli jsme tam jako tým v nových soupravách od ježíška z Vánoc, všichni na nás koukali, co to máme na sobě a tak asi byli zakřiknutí a zalekli se. Hráli jsme celkem 4 utkání v základní skupině a jedno v nástavbové části o umístění.  V základní skupině jsme hráli dvakrát s týmem Poruba "C" a dvakrát se strašně silným Krmelínem, všechny zápasy jsme vyhráli a tak jsme se dostali do finálového zápasu, ve kterém jsme bohužel prohráli.  :( Těší mě, že všichni hráči si dali aspoň 1 gól a dokonce i MAX, který byl v brance, tak málem skóroval, což je škoda, že nedal gól, měl k němu blízko. Měli jsme, ale hodně střel, které mohly skončit góly, jenže špatné umisťování střel a nebo špatné přihrávky nám neumožnily dát více gólů. Někteří hráči stále ještě spí v našem týmu, ale jiní už jsou opravdovými tahouny. Jen tak dál kluci pracovat na tréninkách dál a dál, jako dosud.

K Zápasům:

První zápas jsme hráli proti Porubě "C" od začátku opatrně, tak trochu zakřiknutě, vždyť od posledního turnaje jsme nehráli. Nakonec jsme ale začli hrát svoji hru a to co jsme potřebovali a chtěli. Soupeř nakonec s námi udržel krok jen chvíli a my vyhráli velkým rozdílem 20:6, což je pro nás svělý výsledek. Branky si rozdělili naši tři nejlepší hráči, ale ani ostatní se neztratili a bojovali, co jim síly stačily. Musím všechny pochválit, že mě příjemně překvapili.

Branky: Tom 7, Honzík 6 a Petr 7.

Druhý zápas jsme hráli se silným Krmelínem, z kterého jsem měl strach. Aby se někdo nějak nezranil, protože tento soupeř hraje opravdu tvrdě. A bylo to vidět i v tomto zápase, ale jelikož jsme si hlídali soupeře, jak jsme měli a chodili do rychlých útoků, tak jsme opět vyhráli velkým rodílem 24:14. O deset gólů je dost a kluci dělali maximum, aby to skóre narůstalo. Opět se všichni kluci snažili a brankář MAX hodně pomohl. Max dokonce chytil i střelu od Vojty, který si spletl strany a střílel na svého brankáře. :)

Branky: Tom 15, Honzík 4 a Petr 5.

Třetí zápas jsme hráli opět s Porubou "C" tento zápas už jsme hráli volněji a šetřili jsme se na další zápas opět s Krmelínem. I když jsme trochu polevili, tak jsme hráli dobře a opět jsme vysoko vyhráli 18:6, sice už ne tak moc, ale vyhráli, křídla už nespala a šla do rychlých protiútoku. V Tomto zápase si dal každý hráč gól a to poté, co bylo domluveno s Peťou a Tomem, že si musí všichni hráči dát aspoň jeden gól. A tak se taky stalo a Tom s Peťou a Honzou hráli fakt výborně a nahrávali těm mladším hráčům tak, aby si aspoň jeden gól dali. A tak se i stalo. Dali jsme o dva góly méně, než v prvním zápase, ale to nám nevadí.

Branky: Tom 5, Honzík 3, Petr 7, Filip 1, Nikola 1 a Vojta 1.

Čtvrtý zápas byl opět s Krmelínem. I v tomto zápase jsme se drželi taktiky rychlých protiútoků, podržel nás brankář MAX a ještě jsme hráli lepší osobní obranu. I tento zápas jsme zvládli s přehledem a opět vysoko vyhráli 22:14. I v tomto utkání jsme dali o dva góly méně, než v předchozím zápase s Krmelínem.  Ale to nám nevadilo, protože jsme vyhráli a zkoušeli jsme taky dostat do hry mladší kluky tak, aby dali nějaký gól, což se sice nepovedlo, ale šlo aspoň vidět, že Petr, Tom a Honzík umí uvolnit další hráče.

Branky: Tom 9, Honzík 7, Petr 6.

Po tomto zápase jsme hráli o konečné umístění, kde jsme se probojovali do Finále s Třincem, který byl neskutečně dobrý a dokonce i Porubu porazil velkým skórem. My jsme náš zápas prohráli 17:25, ale není zač se stydět. Hlavně druhý poločas jsme hráli skvěle. Naši kluci dřeli, ale bohužel první poločas jsme prohráli o hodně gólů, kde nám soupeř utekl a tak jsme nakonec skončili na skvělém druhém místě. Jenže kdyby kluci hráli první poločas jako druhý, tak jsme vyhráli i tento zápas, je to škoda, ale jsme rádi že jsme se silným soupeřem, kde hodně dětí jde příští rok do Mladších žáků zahráli takto vyrovnaný zápas. Kluci si zaslouží veliký obdiv a v pondělí na trénink jim něco donesu, tak se snažte všichni dorazit. Protože zahrát tak úžasný zápas a dokonce dostat od soupeřových trenérů pochvalu, že jste fakt dobří (Tom, Petr a Honzík), to vyžaduje ještě více zapracovat na trénincích, aby jsme už poráželi každého a Vás si všimli některé lepší kluby než jen v ČR.

Branky: Tom 9, Honzík 6 a Petr 2.

Za mě je dneska veliká pochvala všem hráčům, jak těm co hráli, tak brankáři, který v posledním zápase taky chytil spoustu skvělých střel. Opravdu děkuji za příjemné sobotní dopoledne, poledne a odpoledne. Úžasně jste mě překvapili. Díky moc, už se těším na další turnaj, jak všechny porazíme. Ale je třeba ještě dále chodit na tréninky a pracovat jako doposud, protože tréninkové dovednosti se ukazují i v zápasech. A trénovat s Těmi staršími je super proto, protože proti silnějším celkům už neztrácíme ba naopak si myslím že máme navrch a bude snadnější s nimi hrát a třeba je porážet.

Díky moc kluci, Trenér Michal Janečka