I ve Frýdku - Místku starší žáci remizovali stejně jako doma

14.04.2019 18:55

Včera v sobotu 13.4 jsme sehráli další utkání na palubovce soupeře ve Frýdku - Místku. Zajimavý byl průběh zápasu, kdy jsme si udržovali asi 10 minut náskok, poté soupeř převzal vedení a vedl už o 5 branek a to když nám vyloučili rozhodčí naše dva nejlepší hráče Ondru a hnedka za chvíli Honzu. Jenže, když šli opět po vyloučení do hry, tak se nám začalo dařit a začali jsme smazávat soupeřův náskok. Vynikající zápas zahrál Jan Glomb (bobo), který střílel jeden gól za druhým z pivota a taky dal nějaké sedmičky, což je moc dobře, že se před turnajem v Praze takto skvěle rozehrál. A snad bude takto pokračovat.  Poločas jsme, ale i přesto prohráli o tři góly, což nebylo málo ani moc a o přestávce jsme se domluvili, že se necháme sfaulovat tak, aby soupeř dostal dvouminutový trest a taky červenou kartu, jelikož by to měl potřetí tento trest. A tak se i stalo, jenže po chvíli se nechal vyloučit i jejich druhý hráč na červenou kartu po třetím dvouminutovém trestu. A tam se zápas lámal, kdy jsme začali hodně stahovat, když soupeř hrál ve 4 a bez nejlepších hráčů. Stáhli jsme to opět z pěti gólů náskoku soupeře až na remízový stav, který dlouho oba týmy držely, až opět utekl soupeř o dvě až tři branky. Jenže už se blížil konec a nějakých 8 minut do konce jsme tak prohrávali o 2-3 branky a se soupeřem jsme opravdu soupeřili. Ale v závěru se kluci opět začali ještě více snažit a 1:30 -1:20 před koncem jsme prohrávali o 2 góly, vzal jsem si time out a řekli jsme klukům, co zahrát. Kluci se snažili a stihli dát gól, takže jsme prohrávali o gól. A soupeř si vzal taky svůj time out a my čekali, že už si udrží míč až do konce, jenže jak byl závěr hektický, tak jsme šli do trháku, který jsme nedali, poté šel na bránu soupeř, ale my hráli po celém hřišti osobní obranu, což jsem si myslel, že soupeř opět udrží míč až do konce, jenže náš výpich s osobkou zafungoval parádně a kluci šli opět do trháku, kde naštěstí proměnili a stav byl nerozhodný 10 vteřin před koncem. Kluci, ale stihli soupeře ubránit a nakonec David chytil poslední střelu a byla tady opět asi spravedlivá remíza se silným Frýdkem - Místkem.

Jak řekl po zápase jeden z rozhodčích, hrálo se na obou stranách bez obran, ale byl to skvělý zápas, který byl vyrovnaný až do konce a taky že jsme si to oba týmy zasloužily. A tak výsledek skončil 39:39. Vidět za 50 minut skoro 80 branek, to je masakr. A taky je pěkné, že už nedostáváme nakládačky od FM, jako kdysi, kdy jsme některé zápasy prohrávali a byli jsme rádi, že jsme aspoň do 10 gólů dali. Takže super výkon chlapci, snad budete předvádět něco podobného i v Praze na turnaji, na který už se těšíme. ;) Díky moc.

Branky: Hron Ondřej 14, Hrabec Jan 10, Glomb Jan 10, David Tomáš 2, Habusta Ondřej 2, Varga Sebastián 1.

Všichni hráči, co hráli, tak hráli skvěle. Musím jim poděkovat, jen ta obrana by chtěla ještě lépe zpevnit. Ale i tak díky.

Vaši trenéři, Janečka Michal a Dobosz Mário.