V Ostravě jsme vyhráli s přehledem

19.05.2017 16:33

Ve čtvrtek jsme zakončili během pěti dnů, krásné tři zápasy. Dvě vítězství a jedna smolná prohra s FM. Včera jsme jeli na zápas do Ostravy se smíšenými pocity. Jednak to ve mě stále vře, za podzimní podraz od Ostravy a za druhé, jak zvládneme středa a čtvrtek dva mistrovské zápasy. Zvítězili jsme s převahou 36 : 25 !!! Řeknete si s převahou? Na skóre se vůbec nedívejte, od první minuty bylo jasné, že zvítězime s velkou převahou. Ostravské děti měly výškovou převahu, kromě brankáře. Na některých našich dětech byla vidět velká bojovnost a odveta za podzimní utkání. Když bylo jasné, že máme hráčskou převahu v každé činnosti a to rychlostně, vytrvalostně, hbitostně, herní činnosti jednotlivce a i kolektivní hru. Tak jsem dětem řekl, ať se baví házenou jakým koliv způsobem a udělají si ze zápasu šou, moderní házené. Tak to děti splnily do puntíku. Ani se nechci vyjadřovat k vulgárnímu pojetí trenerá Ostravy, který za každou chybu na lavičce seřval (své) svěřence, za špatnou přihrávku, střelu, kombinaci atd. Ty ostravské děti za to nemohou, že mají špatného trenéra, který je to špatně učí.
K zápasu: naší hráči dobře kombinovali a chodili do rychlých protiútoků a tim pádem bylo několika násobné přečíslení. Soupeř nestačil na naše rychlé protiůtoky reagovat. Opravdu dokonalá hra od našeho týmu. Teď ten výkon předvést proti dvojzápasu s Krmelínem. Ten, je hodně vyspělíý a hraje dobře házenou. Tam se budeme muset plně soustředit na svojí hru, a přidat navíc tvrdou a nepropustnou obranu.
Důkladně jsem si prolustroval v jaké sestavě vlastně Ostrava nastoupila, protože věčně trenér na mě vyřvával, že mají mladší hráče než my !!! V následujíci tabulce menší porovnání ročníků Ostravy - Klimkovice !!!
OSTRAVA          -      KLIMKOVICE
4 hráči        2004     4 hráčí
6 hráčů       2005     1 hráč
2 hráče       2006     1 hráč
0 hráčů       2007     5 hráčů
Hráči(střelci): Brankáři skvělí oba , a pro Davida velká zkušenost se naučit od Matěje, který měl skvělé zásahy, ale vše v dobrém. Matěj ještě přidal 2 góly!!! Jan G. zase dobře pracoval pro celý tým a skvěle přihrával. Proti Krmelínu má odemne slíbeno střílet sedmimetrové hody do té doby než chybuje :-) . Jan H.(18) - není co komentovat. Skvělý výkon a další rok u mě ve starších zesíli hlavně svalstvo a vyroste z něho skvělé křídlo. Ondřej H. (13) - škoda asi 5 tyček a břeven. Ale dobře to táhá k tyčkám, protože jen tam je ve vyšších kategorijích možnost prostřelit gólmana, výborně Ondro. Max - neprošel jediný hráč přes našeho obránce. Jan N. a Tomáš M. - se ještě neprosadili, ale chybělo málo. Vím však, že takové miniky jsme ještě neměli a s Petrem M.(1) - to bude v mladších za dva roky nádhera se na ně dívat. Sebastián V.(1) - ten to má těžké rozhodování. Jasně u něj mu přejí ať v hokeji dokáže moc dojít daleko, ale velice dobře vím, že je to hodně těžké se v hokeji prosadit. My mu k tomu našimi treninky pomůžeme co je v nás, a u nás má otevřeny zadní vrátka pro druhý sport házená. Do 16-17 let může zvládat oba sporty.
Děkuji dětem za předvedenou hru a přejí, aby se více bavily hrou, přesně jako včera v Ostravě.
Děkuji trenér Zbořil Zdeněk a vedoucí Michal Janečka