Turnaj miniků v Třinci

04.03.2017 20:25

Dnes 4. 3. 2017 mistrovský turnaj v Třinci se naším nejmladším hráčům docela povedl, až na poslední desetiminutovku celého turnaje. Poslední 10 minut turnaje nebudu řešit, protože děti už byli moc unavení z celého turnaje, kde jsme měli rozlosování velice těžké na dvojzápasy za sebou. V tomhle turnaji jsem dětem říkal, ať neřeší výsledky utkání a hlavně ať se soustředí na tvrdou obranu a nebojí se v útoku něco vymyslet. Je to jen trénink a chybami se každý hráč posune jen o stupínek výš. Naše děti však mají rádi vítězství a dost mají vůli jít za vítězstvím.
První zápas s Karvinou"A" vítězství 19 : 11. Základ našeho vítězství byla velmi tvrdá obrana, ale v házené základní věc. Nejlepší střelec Petr 7 gólů a dobře mu sekundoval brácha Tomáš se 6 góly. Max super obránce a základní pilíř naší obrany pomohl 3 góly. Čtvrtý hráč základu Honzík dal 3 góly, ale nejpoctivější hráč v útoku a rychle vracel přihrávku spojkám a ty těžily z přihrávky od Honzy a mohli proskočit mezi obranou a vsítit góly. Druhý poločas si dost zahráli Filípek s Nikolou, ale ještě se nemohli prosadit proti silné Karviné. David v brance až do finále, kromě posledních 10 minut výborný a byl základem všech vítězství.
Druhý zápas proti Bohumínu vítězně 11 : 5. První tři minuty byl stav 5 : 0. Další celý zápas hráli jsme třeba i ve dvou hráčích Nikola (1) s Filípkem (1) a někdy jsem jim přidal jednu rozehrávku (ostatní hráči se na ní střídali), aby se naučili uvolňovat své spoluhráče. V uvolňování svých spoluhráčů byl nejlepší Tomášek. Jde o to nalákat 2-3 protihráče a pak krásnou přihrávkou najít spoluhráče. Petr 3, Honza 2, Filip 2, Tom 2.
Třetí a hodně vyrovnaný zápas s Karvinou jsme zvládli na vítězství 14 : 12. Tady Karviná nasadila osobní obranu na naše všechny hráče a dost nás trápila jejích hrou. Ani jsem nemusel moc koučovat zápas a sami hráči si zvolili vůdčí osobnost a komu se dařilo, na toho hráče se hrálo. Tím hráčem byl Tom se 7 góly. Petr pomohl 3 góly. Jan a Max dali po dvou gólech, ale hodně důležité góly. Bez těchto gólů od Honzy a Maxe bychom nezvítězili. V obraně kluci dřeli jako jeden člověk.
Poslední zápas ve skupině vítězství proti Bohumínu 16 : 7. Tady jsem moc rád za góly Filípka, který dal dva a za jednu trefu Nikoly. Petr dal 5 gólů a byl nejlepším střelcem utkání. 3 góly Tomáška byli také super. Max také 3 góly. Honza se dnes zastavil na 2 gólech celý turnaj v každém zápase. Honza odehrál nejvíce minut, protože je poctivý ke svým kamarádům a když vidí lépe postaveného hráče tak přihraje. Super Honzo jen tak dále. Filípek zavěsil 2 góly a stále se zlepšuje.
Finálový zápas proti Karviné"B" jsme v poločase prohrávali 10 : 6. Dětem jsem před zápasem řekl: ať dají super obranu, chlapi bavte se házenou! Hlavně ať po zápase si každý hráč řekne " udělal jsem vše pro nejlepší výsledek"  Začátek utkání výborný zásah gólmana a následně krásná přihrávka na Toma. Stav ukazoval 1 : 0. Pak 1 : 1. Poté zase skvělý zákrok brankáře a přihrávka na Petra 2 : 1. Poté trenérka řvala co se dalo a děti z Karviné přidaly a naši se trochu lekli a raději přenechali vítězství soupeřům, ať děti z Karviné nemají problém. :-)Férově musíme přiznat, že soupeř byl lepší v rychlých protiútocích a zakončování výbornou a přesnou střelou. Góly: Petr 4, Tom 3, Honza 1, Max 2.
Dětem děkuji za krásné dopoledne v Třinci a krásné druhé místo v turnaji. Zdeněk Zbořil