Starší žáci odvážejí z Frýdku bod

30.10.2017 13:02

V sobotu, naši starší žáci zavítali do Frýdku Místku. Vzhledem k tomu že na školách byly prázdniny, tak se dalo čekat, že někteří naši hráči si zajedou někam na výlet a tak jsme jeli na zápas v oslabené sestavě. Přesto jsme jeli do Frýdku zabojovat a i když jsme ze začátku tahali za kratší konec, tak jsme se nedali a poločas jsme zakončili ve vedení 11:13. Hráli jsme agresivně a tak jsme druhý poločas začali v plném nasazení dovést zápas do vítězného konce, avšak domácí tým ke konci zabojoval, tak jako my v prvním poločase, a proto zápas skončil, zaslouženou remízou pro obě strany 29:29.

Největším překvapením v zápase byly skvělé výkony našeho brankáře Dominika Vyroubala, který sice ze začátku měl pár chyb, ale nevzdal se a zabojoval a to i po té, co nastoupil do druhého poločasu s mírným zraněním. 

Je vidět, že pravidelné tréninky mu pomáhají. Náš druhý brankář, David Maršálek, pro nedostatek hráčů se do branky nedostal a po domluvě souhlasil, že nastoupí jako hráč, za což bych mu chtěl poděkovat. Jako brankář si v poli nevedl vůbec špatně. V útoku sice šlo vidět, že má menší slabiny, ale v obraně bránil tvrdě a zodpovědně a to i za cenu dvouminutového trestu.

 

Našim nejlepším střelcem se opět stal Šimon Prudký. Jeho první poločas byl katastrofální. Pouze jednou skóroval a jak už je u něj známo tak se ve většině případech snaží kombinovat s naším pivotem a proto není tolik důrazný při střelbách. Je u něj vidět že je to spíše kombinační hráč, než ranař a možná proto se ve druhém poločase rozhodl vyřadit našeho pivota ze hry, kde poté zabral a rozhodl se vzít hru na sebe a zakončil zápas s 10 brankami.        

 Po 6 brankách vstřelili František Kaštovský a Jindřich Malík. Franta skvělý tahoun, jen by mohl zkoušet častěji procházet, má na to a jde mu to, jen se toho nesmí zaleknout, v obraně, je jeden z nejlépe bránicích. Občas mu sice protihráč proklouzl, ale to se občas stane, ale jinak brání tvrdě a agresivně. Jindra v útoku skvěle využívá svojí výšku, a když vyskočí z devíti metrů a dá pořádnou ránu k zemi, nebyla šance, aby to brankář vykryl. Jediné čemu by se měl v útocích vyvarovat, je nesmyslné zabíháni  do křídla, odkud nemá tak kvalitní střelbu.         

  Se 4 góly se prosadil Alexej Lipský, u kterého věřím, že by branek dal více, kdyby nebyl vyřazen svým spoluhráčem ze hry. Měl to v zápase těžké, neboť protihráči, bránili tvrdě a tak toho místa v útoku neměl mnoho, ale když už to vyšlo, byl z toho gól. V obraně potvrdil svojí formu, neboť jako každý zápas bránil velice agresivně a ne nadarmo dává najevo, že je náš nejlepší obránce.   

Se 3 góly se zapsal Ondřej Hron. Musíme u něj uvážit, že před tímto zápasem odehrál ještě zápas za mladší žáky a přes jeho vytížení s jeho bilancí 3/3 (3 střely / 3 góly) jsem byl po zápase více než spokojen. Odváděl skvělou práci jak v obraně, tak v útoku a ani se nezalekl tvrdé hry protihráčů.              

 Posledním hráčem, který nastoupil v zápase, byl Maxmilián Sedlár. Hrál dobře, škoda, že mu rozhodčí neuznali gól, kvůli údajnému přešlapu. Ale na druhou stranu, kdyby více hrál tak jak měl a méně kecal o tom jak má hrát, věřím, že by těch příležitostí na gól bylo více.

Děkuji hráčům za skvěle odehraný zápas, rodičům a fanouškům za podporu v utkání a těšíme se na další zápas, který proběhne již tuto sobotu v Třinci.

Vaši trenéři JANEČKA, DOBOSZ.