Starší hráli přípravný turnaj v Karviné

01.03.2017 00:11

V sobotu 25. 2. Naši starší žáci odehráli přípravný turnaj v Karviné. Na tomto turnaji, kromě nás, byly týmy HCB Karviná „A“, HCB Karviná „B“ a UKS 31 Rokitnica Zabrze z Polska. Turnaj se odehrával systémem každý s každým, 2x 18 minut.

 

První zápas jsme odehráli s týmem Rokitnica Zabrze. Vešli jsme do turnaje nadějně, uhrávali jsme se soupeřem nadějný výsledek. Bohužel odhodlání není jediné, co k výhře potřebujeme. Hráči hráli vyrovnaně a zodpovědně, zkoušeli kombinace, některé vyšly, některé ne, ale to ke sportu patří. Byl to velice napínavý zápas, ve kterém jsme bohužel prohráli 19 : 22. Hráli jsme dobře, není nic, co bychom mohli našemu týmu vytknout, ale bohužel pro nás, soupeř byl lepší a dokázal se s, zápasem vypořádat lépe.

Ve druhém zápase jsme narazili na Karvinou „B“. Po prvním zápase jsme si věřili, že soupeře porazíme, jenže opak byl pravdou. Nebyli jsme schopni ničeho. Ztráta těchto bodů nás mrzela asi nejvíce, neboť jsme hráli proti mladším žákům a my jsme nebyli schopni nic uhrát. Na první poločas jsem dal do základu naše mladší žáky, kteří drželi dlouhodobě vyrovnaný stav a bohužel jsme podlehli až ke konci poločasu, kdy nám soupeř odskočil na rozdíl 3 branek. Proto jsem se rozhodl nasadit na začátek druhého poločasu naší nejlepší sestavu, neboť jsem věřil, že a něco s tím výsledkem udělají. S výsledkem dokázali něco udělat, jen ne k našemu prospěchu. Tento zápas byl doslova tragický a nic se nám nedařilo, a proto jsme prohráli 8 : 20.

 

Do třetího zápasu, proti týmu Karviná „A“, jsme nastoupili s tím, že v zápase nemáme co ztratit. Byla to pro nás nejtěžší prověrka před sezónou, neboť tento tým hraje silnější skupinu. Osobně si myslím, že hráči v tomto utkání obstáli a že jsou připraveni na sezónu. Nepodařilo se uhrát, bůh ví jaký výsledek, skóre 11 : 30 mluví za vše, ale hráči si odnesli cenné zkušenosti, které jim pomohou v příštích zápasech. Po tomhle zápase jsem si jistý, že uhrajeme hratelný výsledek s kýmkoliv.

Na turnaji jsme obsadili čtvrté místo. Vzhledem k tomu, že jsme si věřili na vyšší umístění, je pro nás 4. místo zklamáním. Avšak mohu říci, že s výjimkou druhého zápasu jsme si nevedli špatně a věřím, že dobré výsledky brzy přijdou.

Nejlepším střelcem našeho týmu, se stal Jáchym Blaha, který dal celkem 14 branek (7, 0, 7). Bohužel pro nás Jáchym už na jaře za náš tým nenastoupí, neboť přestoupil právě do týmu Karviné, čímž bychom mu chtěli jednak poděkovat, za reprezentaci v našem týmu v minulých letech, i na tomto turnaji a také bychom mu rádi popřáli mnoho štěstí a úspěchů v novém týmu. Dále se střelecky prosadili za náš tým, František Kaštovský s desíti góly (7, 2, 1), Vojtěch Fiža se sedmi (1, 5, 1), Honza Hrabec se třemi (2, 0, 1), Alexej Lipský se dvěma (1, 0, 1) a s jedním gólem Šimon Prudký (1, 0, 0) a Ondřej Hron (0, 1, 0).

 

Veliké díky patří brankáři, Matějovi Brychlecovi, který předvedl v bráně fantastický výkon. Víme, že se na něj můžeme v bráně spolehnout, neboť každým zápasem je lepší a lepší a díky tomu se stal oporou našeho týmu.

 

Chtěli bychom poděkovat hráčům, kteří se sice gólově neprosadili, ale přesto odehráli skvělé zápasy, jmenovitě, Elišce Zbořilové, Lucii Brázdilové, Maxovi Sedlárovi a Dominiku Vyroubalovi.

 

 

Vaši trenéři: DOBOSZ, ZBOŘIL, JANEČKA.