První jarní utkání v Opavě a vítězně

09.04.2016 22:51

V sobotu první jarní zápas a výhra v sousední Opavě 38:19.
Začnu od konce. Dohlížitel, pozorovatel a delegát celého utkání Vangelis Simu, který je nejvyšší šéf rozhodčích české házené, nás trenéry pochválil, že máme velmi dobře zvládnutou koncepci hry. Hodně si toho cením, jak děti hrály kolektivně, rychle od ruky a ukázali velmi dobrou hru. Před utkáním jsem netušil, jaká bude od hráčů výkonnost. Věděl jsem však, že přes zimu jsme měli tvrdé a moc dobré tréninky. Také mě těší velká účast na trénincích. Prostě jsme Opavě od podzimu uskočili hodně daleko, ale neusnout na slávě a pokračovat dál v načaté práci !!!!!!!
První poločas s osobní obranou jsme zvítězili 14:10. To co jsme si řekli před utkáním, to kluci a holky zvládli. To jsem nechal na lavičce sedět Honzu Hrabce  a čekal jsem, s čím Opava na nás vyrazí a pak, že tam pustím rychlíka Honzíka a také se stalo.
Shot-Outech výhra 7:5. Na to měl velký vliv náš brankář Matěj, který přesně přihrával.
Závěrečnou hru jsme zvládli 17:4. Plnili jsme taktické pokyny do puntíku a zvládli jsme rozestavení 1:5, 2:4. Dokonce v půlce utkání byla sestava na spojce Dominik, Honza a Kiky. Zvládli to dobře a hlavně si začali věřit, že i oni jsou dobří a pomohli týmu.
K hráčům: Honza(12) - z miniků pokračuje dál ve své výkonosti a pro házenou dobře, že dělá i atletiku. Pak se jen dobře rozhodnout, kde dát víc a být lepší. Adam(11) - výborné přihrávky a kolektivní hra pro úspěch týmu. Trošku vázla střelba ze šesti metru na brankáře, ale to je vše v hlavě. Eliška(6) - hodně výkonost také nahoru a tak jak u Adama, nehraje vůbec sobecky a přihrává lépe postavenému hráči. Šimon(4) - už je platným hráčem základu. Ještě přidat na kondici a pohyb nohou a je k nezastavení na průskocích. Kuba(3) - pracovitý kluk, který mě potěšil jaký přístup během zápasu má. Výborně Kubo, jen se bav sportem dál. Kiky(1) - potřebuje si více věřit a udělat kličku, kterou umí za miniky a na trénincích. Nekazila však přihrávky a dobře bránila. Alex(1) - to je hráč, který musí dávat 5-8 gólů v pohodě. Chce to při zakončení klid a dobře se rozhodnout, kde vystřelit. Dominik byl to jeho větší zápas, kde dostal více příležitosti. Chyběly snad centimetry a byl by gól. Jen tak dál pracovat jako celou zimu. Jde však vidět jeho zlepšení pohybu a střelby za půl roku. Náš brankář Matěj, vyladil formu v pravý čas. Jde vidět, že na trénincích má dobré střelce a jeho reflex se zlepšuje. Děkuji za krásné dopoledne a lépe se mi bude dnes na odpolední pracovat po vašem vítězství.
Děkují Zdeněk Zbořil a vedoucí družstva a dobře připravil při rozcvičce Mário Dobosz.