Mladší hráli v Třinci

05.11.2017 19:36

Včera hráli mladší žáci svůj další zápas v Třinci. Bohužel už třetí zápas jsme prohráli (29:25), díky blbým shotoutům, které nás opět dvoubodovými góly porazily. V týmu máme některé nové hráče a většinu minižáků, kteří se to učí. I když jsme v prvních zápasech vyhrávali, tak teď bohužel začínáme padat tabulkou dolů díky prohrám, které jsou jen o pár gólů, a taky díky mně, trenérovi, který chce taky jet trháky na dvojky, aby se vyrovnal soupeři. Bohužel v těchto trhácích proměníme pouze jednu až dvě střely, což je málo, v tomto zápase (2:11).  Náš brankář to háže ve většině případech dobře a přesně, naši hráči, když už to chytí, bohužel umístí špatně střelu, případně když to nechytí, je to ztráta míče. Soupeři toho umějí využít a proměňují tyto trháky většinou za dva body, tím nám odskočí ve skóre, které si pak už jen udržují. Nehráli jsme v tomto zápase vůbec špatně, bohužel se nám nedařilo správně umístit balon do branky, trefovali jsme brankáře, a tím pádem jsme opět tento zápas prohráli.

Nejvíce gólů dal Ondřej Hron (14), tento hráč je nejlepším střelcem týmu, snažíme se to hrát hodně přes něj, ale on se snaží ještě něco vymyslet a přihrávat mladším hráčům a novým, aby si taky dali nějaký gól. Sebík, 4 góly, na to, že hrál pivota, to není vůbec špatná střelba, škoda že nedal více branek, měl na to dost šancí. V příštím zápase, který bude až na jaře, určitě dá opět alespoň 4 góly a pomůže týmu k vítězství. Bobo (3), konečně se mu povedlo v shotoutech střelit gól, aniž by měl kroky a proměnil tento nájezd za dva body. Ve hře dal jeden gól, škoda že střílí pořád nahoru anebo doprostřed branky, tam gól nedá, musíme ho naučit střílet dolů k tyči. Mezi střelce se ještě zapsali Tom a Peťa, kteří dali oba po dvou gólech, po krásných akcích, které si vybojovali. U těchto kluků, kteří jsou ještě minici, se těším na další sezóny, kde od nich budeme očekávat strašně moc gólů a věřím, že to daleko dotáhnou, jenom musí poctivě makat. Ostatní hráči, kteří hráli, bohužel gól nedali, ale to nám nevadí, protože se to učí. Někteří začali teprve nedávno chodit na tréninky, nebo jsou ještě minižáckého věku, proto moc nehráli, za to se jim omlouvám. Věřím, že jejich příležitost teprve přijde, v zimním období se toho hodně naučí, hlavně přihrávky a střelbu, případně pravidla.

Děkuji všem hráčům, rodičům a fanouškům za pěknou spolupráci v podzimní části soutěže. V jarní části bychom chtěli opět dramatizovat zápasy, hlavně se snažit vyhrávat, protože tým na výhry má.

Chtělo by to, aby se všichni snažili chodit na tréninky co nejvíce, aby se to naučili.

Trenér Janečka, asistent Zbořil