Minici uhráli v karviné 5. místo

09.04.2017 23:31

Dnes v neděli 9.4.2017 hráli naši minici další turnaj v Karviné. V zápasech vybojovali dvě výhry a dvě porážky a tudíž obsadili až 5. místo, což je pro tak skvěle bojující tým veliká škodam, ale kluci se opravdu snažili.

A jak si teda vedli v zápasech?

V prvním zápase jsme se utkali opět se slabším týmem z Poruby "B". Hrálo se proti holkám a tak kluci měli na rozcvičení přijatelného soupeře. Jelikož je Poruba opravdu slabá, tak jsme vyhráli 21:4, kdy poločas jsme vedli (11:0) a tak jsme se domluvili s našimi gólmany, že mají pustit soupeři alespoň nějakou branku, což taky udělali. Ve čtyřech hráčích jsme hráli asi 2 a půl minuty a pak už jsme hráli jen ve třech, aby jsme soupeře úplně nerozdrtili. Na začátku byla sestava Honzík, Peťa, Tom a Vojta, ale pak jsme to trochu poměnili do třech a hráli Nikola, jeden starší (Tom, Honzík, Peťa anebo Sebík) a Vojta. V Brance opět Ondřej a pak chvíli Peťa. Všem klukům to šlo a tak si dal každý aspoň jeden gól. V tomto zápase jsem šetřil naše opory týmu (Tom, Peťa a Honzík) na další zápas s Karvinou.

Branky: Tom 9, Peťa 3, Sebík 3, Vojta 3, Honzík 2 a Nikola 1.

Ve druhém zápase jsme měli hrát s HCB Karvinou "B", ale jak už známe trenérku Karviné, kde hraje jiné mužstvo "A", tam ona taky musí hrát se svým Týmem "A" a tudíž jsme hráli s tímto týmem i my. A jak jsme si vedli proti Týmu "A" místo "B" ? Myslím, že úplně skvěle celý první poločas, kdy jsme ze začátku zápasu ačko přehrávali a dokonce jsme asi do nějaké 4 minuty vedli o gól, pak ale přišel zlom a do poločasu Karviná vedla o 8 branek (11:19).  Po pauze si už Karviná nenechala vítězství vzít a nakonec nám dala více jak 30 branek a to ještě trenérka řvala po hráčích, aby dali gólů ještě více. Já myslel, že se to hraje podle pravidel, aby se to děti naučily hrát, ale trenérka to hraje, jako by to bylo Mistrovství světa. Promiňte mi ten výraz, ale připadá mi praštěná. Nakonec jsme teda dali za druhý poločas pouhé 4 góly, ale to nám nevadilo, protože všichni se hodně snažili, ale soupeřův brankář byl proti, abychom ještě skórovali. I tak jsem klukům v šatně po tomto zápase za skvělý výkon hlavně v prvním poločase poděkoval a dostali odměnu každý oplatek. Takže zápas skončil prohrou 15:36

Branky: Tom 5, Honzík 5, Sebík 3 a Peťa 2.

Ve třetím zápase s Frýdkem - Místkem "A" jsme hráli o to, jestli budeme ve skupině druzí, nebo třetí. Měli jsme dobře rozehraný zápas a vedli jsme už o 3 góly, ale ještě do poločasu nám stihl soupeř utéct o 1 gól (10:11). Po pauze už si jen soupeř udržoval náskok a navyšoval skóre, které se zastavilo na konečném proherním 19:24, což taky není špatný výkon. Se soupeřem se kluci tahali, ale vždy jsme dokázali jen snížit na jeden gól a soupeř nám pak opět stihl utéci. Zase jsme ztroskotali na skvělém soupeřově brankáři. Dokonce jsme i my dobře bránili a náš gólman něco chytil. Škoda, že jsme nebyli schopni ani dát sedmičky, které jsme dostali od soupeře za fauly. Ze 4 sedmiček jen 1 proměněná v gól, což je staršně málo.

Branky: Tom 11, Peťa 6, Honzík 1 a Sebík 1.

Poté jsme hráli o umístění s Frýdkem Místkem "B" o 5. místo, které jsme o poločase drželi v rukou my (13:8). S tímto soupeřem dostali opět více šancí mladší (Vojta s Nikolou), ale i tak jsme udržovali a navyšovali skóre ve svůj prospěch. Klukům se hodně už daří a když je tam jeden, někdy dva z těch starších a zkušenějších, tak to tahá nabránu a tím dává góly. V tomto zápase jsme nakonec urvali 5. místo my (21:17). Aspoň jsme neudělali žádnou ostudu, když jsme se rvali až do konce turnaje o dobré a skvělé výsledky.

Branky: Tom 7, Peťa 7, Honzík 4, Sebík 2 a Vojta 1.

Kdyby jsme proměnili více sedmiček a ještě k tomu jsme trochu lépe stříleli a ne doprostřed branky na brankáře, tak bychom dali více gólů a věřím, že bychom v každém turnaji hráli maximálně o třetí místo. Ale i tak je dnes na mé straně spokojenost a děkuji všem za příjemné dopoledne v Karvinské hale. S tím výkonem dneska proti Karviné a F-M jste mě kluci opravdu překvapili a příště je už budeme porážet. Samozřejmě nesmím zapomenout poděkovat rodičům a fanouškům za odvoz a fandění.

Děkuji moc trenér Janečka.