Minici nakonec v Karviné pátí

07.05.2017 19:01

Včera 6.5.2017 jsme odehráli další turnaj miniků, pořádající tým byl HCB Karviná "B". Na turnaji jsme skončili na krásném pátém místě, což jsme nečekali, protože jsme měli velice těžkou skupinu, kde jsme měli samé mužstva pod výkonností "A".

Jak se na tomto turnaji dařilo?

První zápas jsme hráli s Frýdkem-Místkem "A". Zápas byl velice těžký, ve střelbě se nám nedařilo, jelikož chytal vynikající brankář. V prvním poločase jsme dali tomuto brankáři jen jednu branku, a poločas jsme prohráli 12:1. Ve druhém poločase už se to trochu zlepšilo, kluci se rozstříleli a zlepšila se i obrana. Ale i tak jsme vysoko prohráli - 8:19. Frýdek-Místek hrál místy i v pěti hráčích, do hry  zasahoval i brankář. Trenér Frýdku vůbec nezná pravidla a po zápase si všiml, že máme jednoho staršího hráče v brance, což mu zdaleka nevadilo, ale jelikož nás bylo málo, tak jsme museli nějakého hráče staršího mít. S Frýdkem to byla katastrofa už od začátku zápasu, ale nakonec se kluci rozehráli a bylo to lepší. Hned poté jsme h ráli další zápas, a tím pádem jsme se v tomto trošku sehráli a rozcvičili.

Branky: Ondřej 6, Sebík 2.

 

Druhý zápas jsme hráli s HCB Karviná "A". Byl to další hodně těžký zápas, opět chytal dobrý brankář a my se zase nemohli trefit a dát mu gól. V prvním poločase jsme dali více branek než proti F-M, a poločas skončil 3:10 pro soupeře. Dokonce jsme hráli lépe než v prvním zápase, ale na úspěch proti tomuto týmu jsme nedosáhli a prohráli jsme celý zápas 7:20, i když první poločas vypadal velice pěkně. V prvních dvou utkáních se vůbec nedařilo Honzíkovi, který nemohl vstřelit gól, protože soupeři si na něj drželi osobku a Honzík měl velice těžké vstřelit nějaký ten gól. Karviná hrála proti nám ve třech, a Frýdek-Místek to proti nám vůbec nechtěl hrát kvůli neznalosti pravidel.

Branky: Sebík 4, Ondřej 3.

 

Třetí zápas jsme hráli s Novým Jičínem "A". Na tento zápas měli kluci motivaci, brali jsme jenom výhru, jinak by "šli všichni pěšky z Karviné domů" :-). Kluci se velice snažili, i když prohrávali o poločase 6:9, tak výkon už byl lepší než v prvních dvou zápasech. Na začátku druhého poločasu jsme soupeřův náskok stáhli a vedení v zápase jsme přebrali my. Toto vedení jsme si udrželi až do konce zápasu, který jsme nakonec vyhráli o dva góly, 17:15. Proto jsme ve skupině skončili na třetím místě a hráli jsme o celkové páté místo v turnaji.

Branky: Ondřej 9, Sebík 4, Honzík 4.

 

O páté místo jsme hráli se Sokolem Poruba "A". Z tohoto soupeře měl trenér velký respekt, neboť na většině turnajů hráli dobře, a v této sezoně jsme se ještě nesetkali, tak jsme nevěděli co čekat. Jenže soupeř má nové hráčky, které se teprve učí hrát házenou a tím pádem to byl vyrovnaný boj. V poločase jsme vedli 7:3, z naší strany skvělý poločas, kluci hráli co měli a drželi se pokynů trenéra. Ve druhém poločase jsme si vedení už jen udržovali a snažili se hrát na Nikolu, který mohl vstřelit gól, jenže nemohl hodit pořádně do branky, soupeř byl stále u něj. Bohužel jako jediný nedal ani jeden gól, ale jeho předvedená hra už byla kvalitnější a lepší. Zápas jsme tedy vyhráli 11:8 a skončili jsme nakonec na krásném pátém místě, což je skvělé umístění, protože jsme neměli dva vynikající kluky (Martiníky), chyběl nám Filip a celý turnaj jsme odehráli s mužstvy "A", takže trenér je velice spokojen.

Branky: Ondřej 7, Sebík 3, Honzík 1.

 

Kluci Martiníci nám chyběli na tomto turnaji a někteří karvinští trenéři a funkcionáři se po nich ptali, kde jsou ty dvojčata, co tak dobře umí házenou. Kdyby na tomto turnaji startovali, mohli jsme hrát první dvě utkání taky vyrovnaně.

Děkuji za rodičovský odvoz a taky děkuji fanouškům za fandění. Trenér Janečka Michal.