Jak dopadli muži v Suchdole

15.10.2017 18:22

Dnes sehráli muži opět nepovedený zápas v Suchdole nad Odrou. Prohráli tam 31:14, kde poločas se prohrál 17:7.

Suchdol hraje velice tvrdou hru a proto se nám nedařilo, ani v obraně, ani v útoku. Když už jsme se v útoku dostali do nějaké šance, tak to pohotově zlikvidoval brankář anebo jsme vystřelili vedle. V obraně jsme se snažili Romanovi pomáhat, ale moc nám to nešlo a sem tam šel na Romana rychlý protiútok. V prvním poločase jsme již zkraje utkání prohrávali o hodně branek, kde jsme dali až v deváté minutě gól, který znamenal snížení 7:1. Soupeř nás válcoval a my nemohli projít, ani pořádně vystřelit. V druhém poločase už se hra trochu zlepšila, začli jsme pomáhat na obraně Romanovi, který nás v mnoha situacích podržel a připsal si pár pěkných zákroků, dokonce chytil i sedmičku. V útoku se nám zkraje druhého poločasu dařilo, vyrovnaný stav jsme drželi asi prvních 8 minut. Zápas sice skončil vysokou prohrou, ale někteří hráči už vědí, co by chtěli hrát, ale nemají tolik zkušeností a soupeř byl dnes velice těžký. Je třeba to dopilovat na tréninku, přitvrdit a přijít ve více lidech, jak na zápas, tak na trénink.

Jak si vedli hráči ve střelbě?

Nejvíce gólů dal Petr Pešl, který se trefil 4x, nehraje špatně, je to kvalitní hráč a není mu co vytknout. Na to, kolik má let, zahrál určitě dobře. Dalším střelcem, který dal větší počet branek, je Jakub Hrbáč, který se trefil 3x, k tomuto hráči bych chtěl říct, že zkušenosti má, jen je musí více prodat v zápase. Dalším tříbrankovým střelcem byl Mário Dobosz, který dnes hrál i na pivotě, jde vidět, že na každém postu může hrát, začíná být velice zkušeným hráčem, a snaží se tahat a povzbudit tým. Mezi střelce se ještě zapsal Hrbáč Martin, který dal dva góly, dnes se mu vůbec nedařilo ve střelbě, když už prošel na šestku, byl buď faulován, nebo mu to brankář vychytal anebo se trefil těsně vedle branky. Bohužel mu brankář chytil i sedmimetrový hod, který si sám vybojoval. Jan Gerlich vstřelil jeden gól, na to, že hrál na svém postu, střelil málo gólů a dokonce  neběhal ani moc do trháků. Hráč jeho kvalit by měl dávat alespoň 4-5 branek za zápas. Je to škoda, že takových hráčů v týmu není více, kteří by měli možnost vstřelit taky tolik branek. Dalším hráčem byl Daniel Vyležík (1), tento hráč byl v sestavě opět po delší době, nechodí na tréninky, čekalo by se od něho víc, jenže nesmí dělat takové blbosti, které dělá. Pokud chce hrát, měl by se zapojovat do tréninků a zápasů, aby nasbíral nějaké zkušenosti a byl nápomocen při mistrovských utkáních. Petr Honěk bohužel dnes gól nedal, protože byla velice dobrá obrana, která si ho pokryla a když už byl uvolněn, nikdo mu nepřihrál anebo mu to brankář vychytal. Jiří Horníček, jsme rádi, že ho v týmu máme, chce to ještě více trénovat. Od minulého týdne se už zlepšil, musí zapracovat více na obraně, nebránit zezadu, ale zepředu a snažit se, tak jako se snažil doteď.

Příští zápas proti Suchdolu na domácím hřišti budeme vybírat od soupeře vstupné za jeho fanoušky, tak jako to dělají oni nám.

Děkuji, trenér Mário Dobosz a vedoucí Michal Janečka